Gå til hovedinnhold

Klart for yrkesvalgmesse

Elevene på 9. og. 10. trinn er invitert til yrkesvalgmesse i Sørlandshallen tirsdag 16. oktober og onsdag 17. oktober.

Mange muligheter

På fjorårets Yvalg-messe fikk elevene blant annet se mulighetene innen restaurant- og matfag.  (Foto: Petter Blomkvist, regionsjef i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg)

Yvalg 2018 er ei yrkesvalgmesse som presenterer utdanningsmulighetene i Agder for elever på 9. og 10. trinn.

Yvalg 2018

Messa arrangeres for å gi elevene kunnskap om hvilke muligheter som finnes slik at de er bedre forberedt til den dagen de skal ta sitt utdanningsvalg. Elever på 10. trinn skal innen 1. mars 2019 bestemme hvilket utdanningsprogram de vil søke på. Foreldrene oppfordres derfor til å bli med på messa.

– Foreldrene betyr mye når det gjelder de unges valg av videre utdanning. Derfor oppfordrer vi til at foreldrene blir med på messa, slik at man kan snakke sammen om dette hjemme, sier rådgiver Bente Hansson i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

På messa får elevene se presentasjoner og demonstrasjoner av ulike yrker, og de kan snakke med fagpersoner og lærlinger som kan fortelle om utdanningsvalg og fremtidige karrieremuligheter.

Yrkesvalgmessa arrangeres av Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og partene i arbeidslivet. Det er fjerde gang messa arrangeres.

Møt lærlinger

– Også på årets messe blir det presentasjon av 13 utdanningsprogram i videregående skole. Elevene vil få god informasjon om hvilke yrker de kan få ved å ta de ulike utdanningsprogrammene. Det er også flere lærlinger til stede på messa, som mer enn gjerne forteller elevene om mulighetene innen deres fag. Her får elevene informasjon som kan bidra til å skape drømmer om fremtiden. Det er også en nyttig møteplass og rekrutteringsarena for arbeidsgiver og unge. Elevene kan finne et yrke som de har lyst til å jobbe med, og dermed sette seg mål og bli mer engasjert i det videre skolearbeidet, sier Bente Hansson.

Messa arrangeres i Sørlandshallen fra klokka 09.00-20.00 begge dagene.

Elever på 9. trinn deltar på dagtid og elever på 10. trinn deltar på kveldstid sammen med foreldrene.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 04.10.2018 15:20
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?