Gå til hovedinnhold

Klart for yrkesvalgmesse

Elevene i 9. og. 10. trinn er invitert til yrkesvalgmessa i Gimlehallen tirsdag 31. oktober og onsdag 1. november.

Mange muligheter

I 2015 ble Yvalg arrangert for første gang på Aquarama. Her ble det blant annet demonstrert hvordan er å jobbe i ambulansefaget. I år arrangeres Yvalg i Gimlehallen, og elevene kan se frem til nye demonstrasjoner, møte lærlinger og få kunnskap om yrker.  (Arkivfoto: Charlotte Åsland Larsen, Kristiansand kommune).

Yvalg 2017 er ei yrkesvalgmesse som presenterer utdanningsmulighetene i Agder for elever på 9. og 10. trinn.

Yvalg 2017

Messa arrangeres for å gi elevene kunnskap om hvilke muligheter som finnes slik at de er bedre forberedt til den dagen de skal ta sitt utdanningsvalg. Elever på 10. trinn skal innen 1. mars 2018 bestemme hvilket utdanningsprogram de vil søke på. Foreldrene oppfordres derfor til å bli med på messa.

– Vi vet hvor mye foreldrene betyr når det gjelder de unges valg. Derfor er det viktig foreldrene er med på messa, slik at man kan snakke sammen om dette hjemme, sier rådgiver Bente Hansson i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

På messa får elevene se presentasjoner og demonstrasjoner av ulike yrker, og de kan snakke med fagpersoner og lærlinger som kan fortelle om utdanningsvalg og fremtidige karrieremuligheter.

Yrkesvalgmessa arrangeres av Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, andre omkringliggende kommuner, opplæringskontorene og partene i arbeidslivet. Det er tredje gang messa arrangeres.

Møt lærlinger

– Årets messe presenterer 13 utdanningsprogram fra videregående skole og hvilke yrker det kan føre til. Det er også flere lærlinger til stede på messa, som mer enn gjerne forteller elevene om mulighetene innen deres fag. Her får elevene informasjon som kan bidra til å skape drømmer om fremtiden. Det er også en nyttig møteplass og rekrutteringsarena for arbeidsgiver og unge. Elevene kan finne et yrke som de har lyst til å jobbe med, og dermed sette seg mål og bli mer engasjert i det videre skolearbeidet, sier Bente Hansson.

Messa arrangeres i Gimlehallen i Kristiansand fra klokka 09.00-20.00 begge dagene.

Elever på 9. trinn deltar på dagtid og elever på 10. trinn deltar på kveldstid sammen med foreldrene.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 27.10.2017 12:47
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?