Gå til hovedinnhold

Velkommen til 1,3 km folkefest!

- Mange aktører og mange detaljer skal på plass til folkefest for Kongeparet 29. juni kl 11 -13,  fra Kilden til Tresse. Nå er det meste klart og vi gleder vi oss, sier ansvarlig Eva Berglund Åsland.

Folkefest på 1,3 km
Velkommen til 1,3 km folkefest for Kongeparet 29. juni, sier ansvarlig Eva Berglund Åsland (i midten). Kristiansand kommune er klar! Fv Torfinn Jore, Stian Finsådahl, Randi Haukom, Ragna Marie Henden, Eva Berglund Åsland, Rune Rokseth, Tore Løvland og Kurt Tange Jensen. Foto: Marte Krogstad

Organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland i Kristiansand kommune er ansvarlig for folkefesten når Kongeparet og Kronprinsparet går i land på kaia ved Kilden teater og konserthus onsdag 29. juni kl. 11.00.

– Det er et stort arrangement med mange aktører og små arrangementer hele veien fra Kilden til Tresse. Vandringen er på nøyaktig 1,22 km. Vi skal gjøre det til en fin opplevelse for besøket fra Kongehuset, for publikum og presse fra inn - og utland. Med meg i arrangementskomiteen har jeg dyktige folk som leverer på alle detaljer og bidrar sammen til en folkefest, sier Eva, godt fornøyd og litt spent før det «braker løs». Ordfører Harald Furre er vert og geleider Kongeparet og Kronprinsparet på vandringsruta i anledning Kongeparets 25 års jubileum.

Prosjektkomitè

– Parkvesenet ved Kurt Tange Jensen har pyntet og lagt til rette langs strandpromenaden. Ingeniørvesenet ved Torfinn Jore har alt det praktiske rundt trafikk og tilrettelegging av vandringsruta og arrangementer underveis. Og ikke minst prosjektleder Tore Løvland som har kontroll på det meste og har planlagt alt i detalj minutt for minutt. Et stort pressekorps fra både inn- og utland er på vei. 60 akkrediterte journalister får tilrettelagt program av pressekontakt Ragna Marie Henden. Fra kultur har Rune Rokseth bidratt med innspill til innslag på vandringsruta, og rådgiver Randi Haukom har blant annet koordinering av cruiseskip, og 1100 barnehagebarn langs ruta, forteller Eva. Leder av småbåthavnskontoret, Stian Finsådahl, har organisert rydding av havnebassenget ved Tresse for nærmere 1 tonn søppel. Og ikke minst er arrangementet i godt samarbeid med fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, som er vår kontakt med Slottet, forteller prosjektansvarlig.

– Med en vandring på over 1 kilometer fra Kilden til Tresse gir vi også mange mennesker mulighet til å stille langs ruta og hilse vårt Kongepar og Kronprinspar, oppfordrer Eva. – Vi har også 20 aktører, minikonserter og matmarked som skal glede folk i løpet av de 2 timene arrangementet varer.

Programkart

Her kan du se oversikt over ruta med programposter og også anbefalte publikumsområder.

 

2,6 km hvitt tau

– Vi har merket ruta med hvitt tau på begge sider, så alle skal kunne se hvor Kongeparet skal gå og hvor nært en kan komme. Og ved ulike poster er kontaktpersoner i våre hvite T-skjorter som legger til rette og passer på, forteller Eva Berglund Åsland.

 – Det er mange spente barn, unge og voksne som skal delta. Mellom 200 til 300 mennesker er i sving med arrangementet og kulturinnslag langs ruta, sier ansvarlig for folkefesten. - Alt fra Stinta skolekorps fra Arendal, Allegro ballettstudio fra Grimstad, Flekkefjord kajakklubb, Agder parkour, Bragdøya Kystlag, YRESOKK, jolleseilere fra Christianssands Seilforening, Christianssands Sjømandsforenings Shantykor, Vindbjart fotballklubb, Cafe Portalen, Kristiansand spel – og dansarlag, Erik Faber, Christianssand Artillerie Compagnie, «Fargespill fra Kilden», kunster Arne Vilhelm Tellefsen, sandskulptur av Elisabeth Kristensen og kunst fra Qunst25 av Pia Eikaas, SFO på Solholmen barneskole og 1100 barnehagebarn.

Det er også fire spente "blomsterbarn" som skal overrekke en fin bukett blomster hver til de kongelige ved Kilden. Det er Maria Celine Åsland Aanesen (12), til Kongen, Daniel Ollmar Tokle (11), til Dronningen, Nina Korof (11), til Kronprinsen og Victor Iribhogbe-Evbayiro (12), til Kronprinsessen.

Minikonserter

– Det blir en rekke innslag for Kongeparet underveis. For publikum har vi også minikonserter langs ruta mens de venter på Kongeparet, forteller Eva.

Kl. 10.30 – 10.50: Spadser & Blæseensemblet, på gangbroa ved Fiskebrygga

Kl. 10.50 – 11.10: Erik Faber rett over broa til Odderøya

Kl. 10.50 – 11.15: Christianssands Sjømandsforenings Shantykor, ved Sjøhuset

Kl. 11.15 – 11.35: Stinta skolekorps fra Arendal, ved Camilla Collett statuen

 

Urfremførelse ved Kilden
Ved Kilden får også Kongeparet og publikum høre og se en urfremførelse. Det er en liten del fra Ketil Bjørnstads nye musikal om Terje Vigen. Den fremføres av et kor på 120 fra Sølvstrupene, Kristiansand kammer- og operakor, Kristiansand Solistensemble og Ungdomskilden. Anne Haugland Balsnes er dirigent. Skuespiller Ann-Ingrid Fuglestveit-Mortensen, danser Tomos Young og pianist Tove Kragset medvirker. Musikalen skal fremføres i sin helhet i Fjæreheia i 2017.

Matmarked i Tresse fra kl. 10 – 14

Kl. 10.00 åpner et eget matmarked i Tresse. Det er organisert av Spis Sørlandet og Usus.

11 bedrifter fra Usus-klyngen er med på å skape flotte matopplevelser i Tresse. De tilbyr salg og smaksprøver av diverse lokale råvarer og produkter fra Sørlandet. Herunder ferske bær og foredlete bærprodukter, pølser og kjøttprodukter, fisk og fiskeprodukter, oster og yoghurt og iskrem og treprodukter.

Kongen åpnet «Nupenparken» i 1991

- Ekstra hyggelig er det også å invitere Kongen tilbake til «Nupenparken» som han åpnet i under signingsferden i Kristiansand, 27. juni 1991. I år har vi 44 glade barn fra Kildens «Fargespill» som skal fremføre flere sanger i Otterdalsparken, forteller Eva. – Det er barn og ungdom fra 7 – 20 år fra mange land. Et samarbeidsprosjekt med Kilden Dialog, Tordenskjoldsgate skole, Karuss skole, Kristiansand Mottaksskole og ungdommer fra Kristiansand. Prosjektleder og regissør for «Fargespill» er Elisabeth Lindland.- Her er det virkelig mye å glede seg til, avslutter en spent og glad ansvarlig direktør i Kristiansand kommune.

Kontakt

Ansvarlig Eva Berglund Åsland, mobil 906 73 396

Prosjektleder Tore Løvland, mobil 906 87 918

Vert, ordfører Harald Furre, mobil 982 81 890

Pressekontakt Ragna Marie Henden, mobil 918 88 829

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 22.06.2016 08:38
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?