Gå til hovedinnhold

Flagget til topps for mobildekning på Erkleiv

- Endelig! Dette er en gledens dag! Vi feirer med flagget til topps for endelig å kunne ha mobilkontakt med omverdenen, sa leder for velforeningen på Erkleiv, Siv Astrid Reitan.

Festdag på Erkleiv

Varaordfører Jørgen Kristiansen fikk det ærefulle oppdrag å klippe "snora", dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen hjalp til, og organisasjonsdirektør Eva B. Åsland bidro til markeringen av mobildekning for Erkleiv. Ny mast og ny hytte med basastasjonsutstyr ble "offisielt åpnet". Foto: Ragna Marie Henden

En stor og viktig begivenhet for beboere på Erkleiv ble skikkelig markert da Telenor skrudde på 4G+ signaler fra nye masta på Erkleiv. Varaordfører Jørgen Kristiansen klippet «snora» som markerte åpningen av signaler fra den 30 meter høye masta.

Flagget gikk til topps ved Erkleiv skole, 30 -40 beboere møtte opp til snorklipping ved masta på toppen, varaordfører og dekningsdirektør i Telenor kom og høstet ære og kastet glans. Det ble også en trivelig markering med kake, snitter og taler på Erkleiv skole etterpå. Noen innbyggere hadde til og med tatt fri fra jobb for å være med på å markere dagen.

– Kommunen har investert 1,5 millioner kroner for å sikre at også våre innbyggere i dette området av kommunen skal få den kontakt og sikkerhet med omverdenen som alle må ha i dag, sa varaordfører Jørgen Kristiansen til de frammøtte. – Det er har vært en lang prosess for dere, og endelig er det en gledens dag også for oss å kunne bidra til at dere som bor her kan få den nødvendige sikkerhet og trygghet med mobildekning, sa varaordføreren til de fammøtte beboerne. 

Den nye masta bedrer dekningsforholdene for om lag 64 husstander i bygda.

Endelig mobildekning

- Det er en festdag og gledens dag også for oss i Telenor når vi kan bidra til at folk får leve og bo normalt med mobildekning, sa dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, til 30 - 40 fremmøtte ved den nye mobilmasta på Erkleiv.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor kom ens ærend fra Oslo for å være med på markeringen.

– Dette er en ekstra hyggelige dag på jobb, veldig hyggelig å få være med å markere slike utbygginger, sa Amundsen. – Det er en festdag og en gledens dag for oss i Telenor å få bidra til at mennesker endelig kan få bo og leve normalt som andre i dagens mobilsamfunn.

Telenor har stått for byggingen av en 30 meter høy mast og en hytte med strømforsyning og nødvendig utstyr for en basestasjon som leverer 4G+. Utbyggingsavtalen er tilknyttet kundekontrakten med Det Digitale Agder (DDA) og Telenor Norge som ble signert våren 2012.

16 års jobbing
Det var god mobilstemning på Erkleiv skole under markeringen av ny mast med mobilsignaler til beboere på Erkleiv.

Eirin Ravnevand, representant for velforeningen på Erkleiv holdt også tale under markeringen, og fortalte at bygda har følt seg helt »innelåst», og med meget dårlig mobilkontakt med omverdenen både for privatpersoner og bedrifter.

- Det har tatt oss 16 år å kjempe for å få dette på plass. Nå er det som en ny verden åpner seg. Det er sikkerhet for eldre og for oss alle. Tidligere måtte jeg ta barna i bilen og kjøre til toppen av bakken for å kunne sende meldinger, høre mobilsvar og kontakte folk for hjelp utenfra, forteller Ravnevand.

En ekstrem forskjell

Det ble liv i telefonene på toppen med den nye masta på Erkleiv. Det ringte og plinget, ja her var det "full pupp" dekning, sa fv Ingrid Wikstad Gundersen, Reidun Dahle, Inger Marie Sund og Arnhild Reitan, som hadde tatt turen for å delta på "dekningsmarkeringen".

– Vi har venta SÅ mye på dette, det er en ekstrem forskjell for livssituasjon vår var kommentaren fra oppmøtte innbyggere fra bygda.

– Oj – nå ringer det, jeg må jo sette mobilen på lydlås her, dette har jeg aldr hatt behov for før, ble det jublet på toppen ved masta.  – Ja, her var det «full pupp», full dekning med alle streker, jublet en annen.

Kontakt

Varaordfører Jørgen Kristiansen, mobil 924 68 673
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør for Telenor, mobil 900 21 000
Leder for velforeningen for Erkleiv, Siv Astrid Reitan, mobil, 412 47 288
Representant for velforeningen for Erkleiv, Eirin Ravnevand, mobil 916 37 845

Link til saksbehandling i kommunen.

Den nye master rager 30 meter over bakken, og gir gode mobilsignaler på Erkleiv. Det er vi glad for endelig å ha fått på plass, sier fv varaordfører Jørgen Kristiansen, leder for velforeningen på Erkleiv Siv Astrid Reitan, organisasjonsdirektør Eva B. Åsland og dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 06.11.2017 15:31
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?