Gå til hovedinnhold

Jegersberg på TV

Onsdag 20. februar klokka 2025 er det sending direkte i NRK1 fra Jegersberg gård rehabiliterings- og kompetansesenter. – Skru på TV’en, sier en blid og entusiastisk tjenesteleder Tina Bierud Hansen.

Fra innsiden

Tina Bierud Hansen  Knut Knudsen Eigeland og Roy Aslaksen forbereder direktesending fra Jegersberg.Fra klokka 20.25 frem til distriktsnyhetene klokka 20.55 skal vi få se Jegersberg gård fra «innsiden» i programmet Norge Nå. Tjenesteleder for gården, Tina Bierud Hansen, sier sendingen vil bære preg av at beboerne står i fokus. Det bekrefter vaktsjef i Norge Nå, Knut Knudsen Eigeland.

- Vi lager denne sendingen uten eksperter. Tina deltar i sendingen for å gi oss et overblikk, men det er de som bor der som vi er på besøk hos. Jeg ser frem til å vise frem et annerledes rusrehabiliteringstilbud som beboerne selv ønsker å vise frem, sier han.

"Hverdagstalkshow"

Roy Aslaksen både bor og jobber som mentor på gården. Han skal være den som viser rundt når programlederen fra NRK kommer. Og han skal sitte rundt bålet under direktesendingen. Roy jobber med inntak og rekruttering på gården og er opptatt av å vise stedet for andre aktuelle beboere.

Eigeland foretrekker å kalle sendingen et «hverdagstalkshow» der hensikten er å være aktuelle og relevante.

Vant til media

Jegersberg gård er omfattet av mye interesse utenfra, og gården har fått mye besøk av både media og andre gjester. De har en gjennomtenkt holdning til hvordan de skal legge til rette for at det blir riktig for den enkelte beboer.

Tina Bierud Hansen og NRK-vaktsjefen har lagt stor vekt på at de beboerne som skal stå frem på TV, har fått tenkte godt gjennom hva det vil si å delta i en riksdekkende fjernsynssending.

- Vi har vært veldig klare på konsekvensen av å eksponere seg. Dette har vi snakket mye om. Det er ikke alle som synes det er greit å være direkte på riksdekkende TV, uansett hvem du er. Dette er voksne, kloke mennesker som ønsker å dele og fortelle, sier Knudsen Eigeland som gleder seg til sendinga onsdag.

Opptakene fra Jegersberg gård blir tilgjengelige i NRKs nettspiller

Kontakt for media:

Tjenesteleder
Tina Bierud Hansen
913 32 865

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 20.02.2019 13:27
Sist endret: 20.02.2019 15:10

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?