Gå til hovedinnhold

Jeg kjører grønt - starter 28. august!

Jeg kjører grønt - kampanjen starter 28. august, for 8. gang! - Vi inviterer alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen til å kjøre grønt for vårt klima og sin helse, sier kampanjeleder Bjørne Jortveit. I 2016 deltok 180 arbeidsplasser med til sammen over 20.000 ansatte.

Jeg kjører grønt - starter 28. august!

28. august starter Jeg kjører grønt kampanjen for 8. gang! - Vi inviterer til bedre helse og klima, og lokker med mange premier, sier kampanjeledelsen. Fv Hilde Finckenhagen, John Johansen og Bjørne Jortveit. Foto: Raimond Oseland

Jeg kjører grønt kampanjen starter 28. august og varer til 1. desember. De 500 første som når 75 grønne poeng, får 2 kinobilletter, et busskort med verdi kr 100 og ett sykkelservicekort. Totalverdien er 600 kr.

- Nytt i år er at hver grønn reise teller ett poeng. En tur-retur reise gir to poeng, forteller kampanjeleder Bjørne Jortveit. 

Du kan melde deg på fra 21. august. Kampanjen er både en individuell konkurranse og en konkurranse mellom arbeidsplasser. Det er om å gjøre å få flest mulig poeng. For virksomhetene er det om å gjøre å få flest poeng per ansatt.

Påmelding via app eller nettside

I kampanjen er det individuell påmelding. Det er to måter å melde seg på:

1) Via Jeg kjører grønt-appen (App store / Google Play).  
I appen kan du velge å melde deg på med Facebook-kontoen, eller via epost-kontoen. 

Dersom du aldri har deltatt i kampanjen, må du melde deg på via jegkjorergront.no  
Deretter kan du laste ned appen. 

Du vil bli automatisk påmeldt når du logger inn på appen via Facebook eller med epost/passord.
Du finner en link "Min profil" i appen når du er logget inn.

2)  Du kan melde deg på via vår nettside jegkjorergront.no . Har du deltatt tidligere, kan du logge deg inn med epost-adressen og passord. Har du glemt passordet, trykker du på "glemt passord". Da får du tilsendt en lenke. Du klikker på den og velger nytt passord. Dette skyldes krav om økt datasikkerhet.

Følg kampanjen på facebook!
Har du lastet ned Jeg kjører grønt-appen, tar det bare noen få sekunder å registrere poeng på mobil eller nettbrett. 

Hva er en grønn reise?

Du får poeng for alle reiser der du kunne brukt bil, men velger å reise grønt, forteller Jortveit. - Det gjelder både på fritiden og i jobbsammenheng. Du får ett grønt poeng når du sykler, går eller tar buss/tog. En tur-retur reise gir to poeng. Tur med hund, eller trimturer kan du få poeng for hvis du unnlater å kjøre bil til turutgangspunkt. Hvis du f.eks. bor på Lund og sykler til Baneheia for å gå på tur, så får du et grønt poeng. 

Reiser utenfor Norge registreres ikke.

Bilfri søndag og onsdag

- 40 prosent av reisene våre skjer på fritiden. Derfor innfører vi bilfri søndag som nytt i år, forteller Jortveit. -  Klarer du å la bilen stå på søndager, får du hver gang 10 grønne poeng. Bilfri onsdag beholdes fra kampanjen i fjor. Også det gir uttelling med 10 poeng.

Ukepremier, vervepremier, månedspremier og sluttpremier

Hver uke trekker vi to premier á 500  kr blant de som registrerte sine poeng uken før.  Alle som verver minst en deltaker, er garantert å vinne premie. Premiene er sykkelservicekort, kinobilletter og busskort, forteller Jortveit.

Både 1. oktober og 1. november trekkes 3 månedspremier. Hver premie har en verdi på 2000 kroner. Vinnerne kan velge mellom busskort og gavekort på Kilden. 

Ved kampanjeslutt trekker vi vinnere i kategoriene grønn (100-199 poeng), grønnere (200-299 poeng) og grønnest fra 300 poeng og oppover. 

Konkurranse mellom arbeidsplasser

Arbeidsplasser konkurrerer mot hverandre i fire kategorier etter antall ansatte:

·       Under 15 ansatte
·       15-50 ansatte
·       51-200 ansatte
·       Over 200 ansatte

Personlige poeng tilflyter arbeidsplasser automatisk, forutsatt at deltakerne har krysset av for sin bedrift.  Beste virksomhet i hver kategori premieres med en «gratis kinosal» på Kristiansand kino.
Bedriften velger film og tar med seg ansatte til en sosial og kulturell begivenhet.

Folkehelse og klima

- Hensikten med kampanjen er bedre folkehelsen og bidra til lavere klimautslipp, presiserer kampanjeleder Bjørne Jortveit, som nå trykker på startknappen for 8. gang for den populære grønne kampanjen. - Hver og en kan bidra til å nå FNs togradersmål: temperaturen  i atmosfæren må ikke bli mer enn 2 gradere høyere i 2100 enn i 1850. Så kjør grønt!

Kontakt

Vil du melde på din arbeidsplass, send en epost til Hilde Finckenhagen 

Problemer med påmelding? Send e-post til:

bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no eller hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 24.08.2017 09:59
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?