Gå til hovedinnhold

Jakter gode næringsideer

Denne gjengen jakter på næringslivsfolk med gode ideer. I forbindelse med omsorgsboliger i et nytt landsbykonsept på Strømme inviteres det nå til frokostmøte den 11. januar.

Ny mulighet

Kristine Knutsen (f.v.), Valborg Langevei og Ilse van Lingen er spent på hvilke ideer og muligheter som kommer fram under frokostmøtet.– Denne muligheten er helt ny. Denne muligheten har ingen hatt i Kristiansand før, og vi er åpne for interessant dialog om muligheter og mange gode ideer, sier prosjektleder Ilse van Lingen.

Se nederst i teksten for informasjon om påmelding, tid og sted. Påmeldingsfrist er til og med 9. januar.

Invitasjon

Invitasjon - kortversjon

Deltakelse og integrering

Kristiansand kommune har som visjon å være en skapende by med ambisjoner, hvor deltakelse og integrering står i fokus.

– I landsbykonseptet på Strømme ønsker vi å hente samfunnet inn. Det vil være mulighet for foreninger, nærmiljø og frivillighet til å benytte lokaler til sine formål, og vi jobber for å styrke frivilligheten som en del av konseptet, sier Ilse van Lingen.

Det skal etableres både lokaler og uteområder som vil være åpne for publikum, med mål om å invitere nærmiljøet inn. Her vil det også vil være mulighet for næringsvirksomhet rettet mot både brukergruppen og nærmiljøet.

Dialog

Prosjektet ønsker å drøfte næringspotensialet med utgangspunkt i omsorgskonseptet, der alle som har sitt virke innenfor bygningsmassen bidrar til å skape et demensvennlig lokalsamfunn, som også er et åpent og levende sted for nærmiljøet.

Av næringsvirksomhet ønsker Kristiansand kommune minimum å sikre etablering av kafe/restaurant, frisør og fotterapeut. Kafeen blir en sentral møteplass som er synlig fra inngangspartiet.

– I tillegg ønsker vi kreative og nytenkende innspill på hvilke andre næringsmuligheter som kan finnes i konseptet, og som kan være realistiske å gjennomføre. Det planlegges flere lokaler som på ulike tidspunkter er tilgjengelig for aktivitet. Eksempler er et flerbruksrom med scene, trimrom, og grupperom til dagsenteret, sier van Lingen.

Landsbykonsept

Det nye landsbykonseptet på Strømme skal bli et bosted for personer med demens og et åpent og levende sted med aktivitet for nærmiljøet.

Landsbykonseptet skal bestå av:

  • Dagens sykehjem og omsorgsboliger
  • Nye omsorgsboliger i bokollektiv for personer med demens
  • Dagsenter
  • Sonekontor

Til sammen vil det være 122 plasser til brukere, og arbeidsplass for 60-70 medarbeidere.

Hensikten med omsorgskonseptet er å skape en hverdag for personer med demens som er så normal som mulig.

Mer informasjon

Påmelding og informasjon

Frokostmøtet arrangeres i Rådhuskvartalet torsdag 11. januar fra klokka 08.00 til 11.00.

Frokost serveres fra 7.45, og møtet begynner kl. 8.00. Det er inngang fra torvet og Tollbodgata. Møterom i underetasjen (Gerda Ring/Anna Jensen).

Påmelding og eventuelle spørsmål rettes til Ilse van Lingen - 902 98 455.

Påmeldingsfrist: Tirsdag 9.januar 2018

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 04.01.2018 10:32
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?