Gå til hovedinnhold

Inviterer alle som er født i 1939

Alle som er født i 1939 og bor i Kristiansand får i disse dager en invitasjon til seniorseminar. Hensikten er å spre god informasjon om muligheter og helse.

Informasjon

Vil du ha informasjon om sosiale muligheter for mange interesser, eller vil du vite mer om andre sider ved aldring, og er du født i 1939? Da må du melde deg på og komme på seniorseminar. Er du 80 eller eldre kan du få plass hvis det er ledig. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland. Fredag 21. april kan du som er født i 1939 lære mer om aktuelle temaer relatert til din helse og velferd, tilbud, aktiviteter og andre muligheter. Påmeldingsfrist er 7. april. Informasjon om påmelding lenger nede i teksten. Seminaret er gratis.

Møtet finner sted fra klokken 11.30 – 15.40 (åpent fra klokken 11) på Universitetet i Agder. Du går inn hovedinngangen i hovedbygget på Gimlemoen og tar til høyre. Det blir satt ut skilt og registeringen er rett innenfor døren. Se kart.

Det er gratis parkering på universitetet. Det blir enkel bevertning med kaffe, rundstykker og wienerbrød.

Program

På seminaret får deltakerne muntlig og skriftlig informasjon, og det blir mulighet til å besøke mange aktuelle utstillere.

Blant temaene som blir tatt opp er:

• Normal aldring
• Brannsikkerhet
• Seksualitet
• Kosthold og ernæring

Les fullstendig program her

Påmelding

En invitasjon er sendt ut til 509 personer i Kristiansand som er født i 1939. Er du 80 år og eldre har du mulighet til å delta dersom det er plass. Du kan melde deg på ved å ringe 38 07 95 00, eller sende epost til helsefremming.senior@kristiansand.kommune.no.

Påmeldingsfrist er 7. april. 

Viktig arbeid

Hilde Fleitscher i kommunens helsefremming senior, som er ansvarlig for seniorseminaret, håper flest mulig kommer.

- Opplysning, råd og veiledning er en viktig del av det helsefremmende og forebyggende arbeidet. Det omfatter blant annet oppsøkende virksomhet, samt opplysningsvirksomhet, rådgivnings- og veiledningstjenester, sier hun.

- Målet med seminaret er å bidra til at flere kan leve lenger i egen bolig og at folk opplever større mestring i egen hverdag, og dermed økt livskvalitet, sier Fleitscher.

Hjemmebesøk

Personer født i 1939 som ikke kan eller vil delta på seminaret, kan får en helsefremmende samtale hos kommunen eller et hjemmebesøk. Samtalen eller hjemmebesøket  er en individuell samtale som inneholder mange av de samme temaene som seminaret.

- En helsefremmende samtale gir på en annen måte mulighet til refleksjon om det som opptar den enkelte og eventuelle utfordringer. Den helsefremmende samtalen setter fokus på de ressursene den enkelte har til rådighet i møte med mestring og utfordringer, og hvordan man best kan bevare evnen til å fortsette med de tingene som betyr noe for en, sier Hilde Fleitscher i helsefremming senior.

Brosjyre om helsefremmende samtale

Kontakt for media

Hilde Fleitscher
Ergoterapeut/seniorveileder
Helsefremmende hjemmebesøk
Mobil: +47 41 58 32 33 

Deltakere bruker kontaktinformasjonen under "Påmelding" ovenfor.

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 03.04.2017 12:50
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?