Gå til hovedinnhold

Invitasjon til seminar om rapporten «Kortreist kvalitet»

-  Konsulentselskapet iNSAM presenterer rapporten «Kortreist kvalitet» 23. mai, og vi ønsker diskusjon om hvordan Kristiansand kan nå ambisiøse klima- og miljømål, inviterer miljørådgiver Elizabeth Rojas i Kristiansand kommune.

Rapporten «Kortreist kvalitet»

Miljørådgiver Elizabeth Rojas inviterer til seminar med presentasjon av rapporten "Kortreist kvalitet". Foto: Ragna Marie Henden

- By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune ønsker å legge til rette for økt kunnskap om miljø og klima, og diskusjon om hvordan vi kan nå våre mål. Vi inviterer derfor til faginnlegg og diskusjoner om temaet 23. mai, sier miljørådgiver Rojas.

- Vi skal blant annet få presentert rapporten «Kortreist kvalitet» som er bestilt av Kommunenes Sentralforbund, KS, forteller Rojas. - Den ble presentert på FNs vitenskapelige konferanse om byer og klima i mars. Reidunn Mygland rådgiver fra iNSAM, har vært med på å utarbeide rapporten. Hun presenterer rapporten som tar opp sentrale elementer for å omstille kommuner til  lavutslippssamfunn.

Det er CICERO, Senter for klimaforskning, og rådgivingsselskapene iNSAM og Civitas som har utarbeidet rapporten «Kortreist kvalitet» på oppdrag fra KS.

- På seminaret får vi presentert hovedanbefalingene i rapporten «Kortreist kvalitet».  Anbefalingene er knyttet til det potensialet som kvalitativt gode lokalsamfunn har i omstillingen til et samfunn med radikalt mindre klimagassutslipp, sier miljørådgiver Rojas, som selv har bakgrunn som seniorrådgiver fra Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid) og arbeid med Norges internasjonale klima- og skoginitiativ.

Rapporten anbefaler blant annet at kommunene tar utgangspunkt i temaene bygg, transport og mat i dette arbeidet, siden det er kilder til vesentlige utslipp som folk kan relatere seg til og engasjere seg i. Miljørådgiver Elizabeth Rojas vil kommentere rapporten i forhold til Kristiansands mål og ambisjoner, utfordringer og muligheter.

- Vi ønsker diskusjon rundt utviklingen av et lavutslippssamfunn, og hva vi kan gjøre for å omstille oss for å nå målene, sier Rojas.

Rapporten «Kortreist kvalitet»   

Seminar 23. mai i Bystyresalen kl 9.00 - 11.30

Seminaret holdes i Bystyresalen i Rådhuset, Rådhusgata 24

- Målgruppen for seminaret er blant annet fagpersoner, politikere, miljøorganisasjoner, næringsliv og forskere. Vi håper mange vil delta og bidra med innspill og meninger for byen og den nye kommunens klima- og miljøframtid, sier klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas

Linker om rapporten «kortreist kvalitet».

Om rapporten hos KS

Om rapporten i FNs klimapanel

Om rapporten hos Cicero

Påmelding

Send påmelding til elizabeth.rojas@kristiansand.kommune.no
Mobil: 991 07 415

Kontakt

Miljørådgiver Elizabeth Rojas, mobil 991 07 415

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 19.04.2018 16:04
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?