Gå til hovedinnhold

Informasjonsmøter om EØS-midler

Business Region Kristiansand inviterer til informasjonsmøter om EØS-midler 12. og 13. mars, i samarbeid med Sørlandets Europakontor og Innovasjon Norge.

Informasjonsmøter 12. og 13. mars

- Vi inviterer til informasjonsmøter om EØS-midler 12.- og 13. mars for norske bedrifter på Sørlandet, sier næringssjef og leder for Business Region Kristiansand, Geir Askvik Haugum. Foto: Svein Tybakken

EØS-midlene tilbyr over 3 milliarder kroner i finansiering til prosjekter innen blant annet grønn næringsutvikling, fornybar energi, energisikkerhet, helseteknologi, blå vekst og IKT. I den forbindelse er det ønskelig med norske prosjektpartnere.

- Vi arrangerer tre like informasjonsmøter om EØS-midler i Lyngdal, Kristiansand og Arendal, inviterer næringssjef og leder for Business Region Kristiansand, Geir Askvik Haugum.

Påmelding Lyngdal    Påmelding Kristiansand     Påmelding Arendal

Sørlandsbedrifter kan ta en større del av EØS-midler

- I løpet av 2018 og 2019 vil det trolig bli lyst ut over 3 milliarder kroner til næringsutvikling og forskningsprosjekter i flere EU land, hvor det er ønskelig med norske prosjektpartnere. Vi ønsker å bidra så norske bedrifter i Agder kan få en større andel av midlene, sier Haugum.

- EØS midlene kan gi en risikoreduksjon for norske bedrifter som arbeider med nye markeder, leverandører eller utviklingspartnere i Europa. Har du interesser for noen av disse landene Bulgaria, Estland, Hellas, Latvia, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Kroatia, Ungarn, Litauen, som marked eller som leverandør så er dette et møte for deg og din bedrift, oppfordrer leder for Business region Kristiansand.

Erfaring fra Brüssel

Kristiansands nye næringssjef har fra 2014 vært ansatt i EFTA (Det europeiske frihandelsforbund), Financial Mechanism Office, i Brüssel. Der jobbet han som Programme Manager med fagansvar for forretningsutvikling og innovasjonsprogrammene i EØS-midlene, som i stor grad er finansiert av Norge.

- I oppstarten av mitt arbeid som leder for Business Region Kristiansand vil jeg gjerne dele min erfaring og kunnskap om EØS-midlene, og da for bedrifter i hele Agder, sier Haugum.  – Vi inviterer derfor til tre like møter i Lyngdal, Arendal og Kristiansand. For bedriftene som ønsker det så vil det være mulighet for en-til-en møter, for en kort diskusjon rundt idéer. 

Sørlandets Europakontor og Innovasjon Norge

Sørlandets Europakontor og Innovasjon Norge holder også innlegg på møtene.  Innovasjon Norges spesialrådgiver på EØS-finansiering og programmer, Tor Lasse By skal dele erfaringer fra 11 års arbeid med EØS-midlene. 

Leder for Sørlandets Europakontor, Stig Martinsen, vil informere om hvordan kontoret kan være en god sparringspartner i søknadsprosessen med EØS-midler.

Program

Program for møtet 12. mars Business Region Kristiansand, Rådhusgata 12.

15:00-15:15 Kaffe/Introduksjonsrunde
15:15-16:00 Geir Haugum, Business Region Kristiansand.
Generell informasjon om EØS-midlene, muligheter per land og sektor for perioden 2018-2024.
16:00-16:45 Tore Lasse By, Innovasjon Norge
Erfaringer gjort gjennom 11 års arbeid med EØS midlene

  • Hva slags prosjektsamarbeid er mulig.
  • Eksempler på prosjekter med norske partnere
  • Partnerprofiler

16:45-17:00 Stig Martinsen, Sørlandets Europakontor
Sørlandets Europakontor som sparringspartner.
17:00-17:10 Kaffepause
17:10-17:40 Spørsmål og svar rundt med lett lunsjservering
17:45- "En til En møter" for de som ønsker å diskutere sine prosjektideer, muligheter. 

Kontakt

Næringssjef/leder Business Region Kristiansand, Geir Askvik Haugum,
mobil: 97171885,  epost: Geir.Askvik.Haugum@kristiansand.kommune.no
Næringsrådgiver Tina Abrahamsen, mobil 909 54 304, epost: tina.abrahamsen@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 01.03.2018 09:33
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?