Gå til hovedinnhold

Invitasjon til folkehelseforum om "sosial bærekraft og folkehelse"

Kristiansand kommune inviterer til folkehelseforum med tema «sosial bærekraft og folkehelse». Det blir foredrag av forsker Hege Hofstad onsdag 14.november kl.10.00 -11.30 i bystyresalen i Rådhuset.

Folkehelseforum 14. november

Forsker Hege Hofstad kommer til folkehelseforum i Kristiansand onsdag 14. november. Tema for foredraget er "sosial bærekraft og folkehelse".

- Vi arrangerer nytt folkehelseforum onsdag 14. november,  hvor forsker Hege Hofstad holder foredrag med tema: «Hva betyr sosial bærekraft, og hvilken nytte det har for folkehelsearbeidet og generell samfunnsutvikling», inviterer folkehelsekoordinator i Kristiansand kommune, Stine Busborg Sagen.

Folkehelsforum onsdag 14.november kl 10.00 - 11.30 i Bystyresalen i Rådhuset på Torvet.
Det er åpent for alle og gratis.

- Vi håper innbyggere, politikere, ansatte i kommunen og fylkeskommunen og lokale forskere finner dette interessant. Her blir det også et forum for dialog og diskusjoner i etterkant av foredraget, sier folkehelsekoordinatoren.

Hege Hofstad

Hege Hofstad er forsker ved by- og regionforskninginstituttet NIBR ved OsloMet- storbyuniversitetet. Hofstad disputerte i 2013 med sin avhandling med fokus på håndtering av «wicked problems», eller såkalte samfunnsfloker i kommunal planlegging. Hun har siden hatt fokus på hvordan målsettinger om god folkehelse og bærekraft oversettes på lokalt nivå og i ulike planleggingspraksiser. Hofstad har publisert flere artikler om dette temaet, og i 2017 forfattet NIBR-rapporten «Folkehelse og sosial bærekraft".

Folkehelseforum om sosial bærekraft

- Kommunen har i sin overordnede strategi satt fokus på sosial bærekraft som bærende prinsipp og verdi for hvordan vi utvikler byen og lokalområdene i kommunen. Men hva vil det egentlig si? Hvordan kan innbyggere, administrasjonen i kommunen og fylkeskommune, forskere og politikere sammen sikre at vi jobber i retning mot FN sine bærekraftmål, og da særlig sosial bærekraft? Folkehelseforum arrangeres denne gangen for å komme nærmere et svar på nettopp dette, sier Sagen.

Kristiansand kommune har arrangert folkehelseforum siden 2003 med ulike tema på programmet. Møtene har som formål å belyse aktuelle folkehelsetemaer og være en arena for dialog rundt muligheter og problemstillinger innen folkehelsearbeidet.

Kontakt

Folkehelsekoordinator Stine Busborg Sagen, by - og samfunnsenheten, mobil 901 15 094

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 12.11.2018 10:11
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?