Gå til hovedinnhold

Internasjonal pris til Strømmehaven

Arkitektene bak Kristiansand kommunes Strømmehaven har vunnet en internasjonal arkitektpris.

Ferdig høsten 2020

Arkitektfirmaet Friis & Moltke AS vant en internasjonal pris for Strømmehaven. (Illustrasjon: Friis & Moltke AS)

Det er tidsskriftet World Architecture News som står bak prisen, der vinnerne i de ulike klassene kåres av faglige arkitektjuryer. Kåringen skjedde i London 20. november. 

Kåringen

Det er det danske arkitektfirmaet Friis & Moltke AS som har tegnet Strømmehaven. Byggearbeidet, som gjøres av BRG Entreprenør AS, er i oppstartsfasen. Strømmehaven skal være ferdig i september 2020. 

Strømmehaven 

Strømmehaven vant prisen i klassen for fremtidige prosjekter i kategorien helse. Tre prosjekter var med i finalerunden. I tillegg til Strømmehaven, var det ett i Kina og ett i Vietnam.

Nytt konsept

– Dette er selvfølgelig en veldig hyggelig tilbakemelding til byggeprosjektet, og den jobben vi har gjort i samarbeid med arkitektkontoret, boligselskapet, Kristiansand Eiendom og mange ansatte og medarbeidere i helse- og sosialsektoren. Dette viser at vi treffer og gjør noe riktig når det gjelder å legge til rette for en riktig hverdag for de som skal bo her, sier Ilse van Lingen. Hun er prosjektleder for etablering av nye omsorgsboliger i Kristiansand kommune. 

Strømmehaven vil bestå av 42 nye omsorgsboliger for personer med demens, representerer noe helt nytt i demensomsorgen i Norge. Så langt er det bare Bærum, Oslo og Kristiansand kommuner som har slike prosjekter på gang. 

– Vi lager et helt nytt omsorgskonsept for personer med demens. Vi er opptatt av å skape et hjemlig konsept for personer med demens, som ikke lenger kan bo hjemme. Filosofien er de fortsatt skal kunne leve livet så normalt som mulig, ved å skape hverdagslige situasjoner. Jo mer gjenkjenning, jo mer ro og trivsel vil den enkelte oppleve, sier Ilse Van Lingen. 

For media

Kontaktpersoner:

Prosjektleder Ilse van Lingen: 982 13 018 

Byggherre for Kristiansand kommune/Kristiansand boligselskap KF:
Ole Petter Opsahl: 950 74 503

 

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 23.11.2018 11:29
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?