Gå til hovedinnhold

Integreringsmottaket er åpnet

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug åpnet i dag Kristiansand integreringsmottak. På åpningen viste også næringslivet i regionen at de vil gjøre sitt.

Ønsket velkommen

Det er tyngde og bredde bak integreringsmottaket. Direktør i IMDi Live Rieber-Mohn, Elisabeth Engemyr fra Kristiansand kommune, ordfører Harald Furre, statsråd Sylvi Listhaug, administrerende direktør i næringsforeningen Anita S. Dietrichson, og syriske flyktninger som sto på talerlista ved åpningen, Ayman Ahmed Tahed og Ammar Khaled Haddad.Integreringsmottaket i Kristiansand er det største i Norge, og kommer til å ha 180 deltakere når det er fullt. I dag er 35 personer deltakere.

Ordfører Harald Furre var svært glad for å vise statsråden hva som er oppnådd hittil og for at hun blir gjort kjent med hvilke planer Kristiansand kommune har for mottaket. I sin tale ved åpningen ønsket han flyktningene velkommen.

- Velkommen til en by som vil ta dere i mot på best mulig måte. Det er en internasjonal by med innbyggere fra mer enn 150 land og vi har alltid hatt vilje til å ta imot flyktninger som har trengt asyl her i landet, sa han.

Motiverende

Ordføreren sa også at han var glad for og stolt over at Kristiansand har fått landets største integreringsmottak. Integreringsmottaket skal hjelpe motiverte flyktninger å komme i gang med sitt liv i kristiansandsregionen så fort som mulig. En sentral del av dette er å bli kjent med arbeidslivet og komme i arbeid.

- Samarbeid med andre kommuner i regionen, offentlige etater og ikke minst næringslivet er viktig. Vi har et unikt og godt samarbeid med næringslivet på dette feltet, sier ordføreren.

Næringslivet en nøkkel

Næringsforeningen i Kristiansandregionen hadde lagt et medlemsmøte til åpningen. Statsråden og ordføreren deltok også på dette møtet. Medlemsbedrifter delte erfaringer med å ha flyktninger i arbeidsstokken, og flyktninger selv fikk ordet.

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Kristiansand kommune har siden i fjor høst økt samarbeidet i forbindelse med tildelingen av integreringsmottak. Næringsforeningen jobber opp mot sine bedrifter for å motivere dem til å ta i mot flyktninger som kan hospitere.

Administrerende direktør i næringsforeningen, Anitas S. Dietrichson sier arbeidet med å få flyktninger raskt ut i jobb er en foreningens prioriterte oppgaver i 2017.

Språk og jobb

Samarbeidet innebærer blant annet at flyktninger kan hospitere ved bedrifter i mombinasjon med norskundervisning.

- Vi er i startgropa med noe godt for både den enkelte flyktning og samfunnet, sier Morten Lauknes, prosjektleder for integreringsmottaket.

Samarbeidet med næringslivet bidrar til at integreringsmottaket gir flyktningene en bedre start med et arbeidsrettet og kvalifiserende program.

Kontakt for media

Kommunikasjonsrådgiver
Børge Røssaak Nilsen
913 53 690

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 13.01.2017 16:41
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?