Gå til hovedinnhold

Inspirasjonssamling for miljøuke 1. - 8. juni

Kristiansand kommune og samarbeidspartnere inviterer til inspirasjonssamling 2. april for en miljøuke fra 1.- 8. juni, i forbindelse med verdens miljødag.

Invitasjon til inspirasjonssamling 2. april

- Bli med på inspirasjonssamling for miljøuka! Vi må jobbe sammen for miljøet, oppfordrer fra venstre: Elizabeth Rojas klima- og miljørådgiver, Petter Tanggaard Lomeland, diakon og initiativtaker til «Grønnere sammen» Hånes menighet, Alena Bohackova, klima- og miljørådgiver og Gunn Spikkeland Hansen, prosjektleder Klimapartnere Agder. Med som arrangører er også FN-sambandet, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Business Region Kristiansand. Foto: Ragna Marie Henden

– I Kristiansand er det mange gode krefter som ønsker å gjøre noe for å bedre vårt felles klima og miljø. Vi ønsker å samle alle til en skikkelig markering og inspirasjon rundt verdens miljødag 5. juni. Vi inviterer til en hel miljøuke fra 1. til 8. juni. Vi må jobbe sammen mot et grønnere og mer bærekraftigsamfunn, sier initiativtaker til miljøuka, Elizabeth Rojas i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

– Miljøuka 1. – 8. juni har fått tittelen «Bærekraftig sammen». For å få til en innholdsrik og engasjerende uke inviterer vi til en inspirasjonssamling i forkant, sier Rojas.

2. april fra kl 18.00 til kl 20.00 inviteres alle som ønsker å bli med på uka til å komme på inspirasjonssamling på Grønt Senter.

Påmelding

Påmelding for kommunalt ansatte

Foredragsholder Danat Tekie

Foredragsholder Danat Tekie vil fortelle hvordan vi kan løse verdensutfordringer gjennom entreprenørskap, samarbeid, innovasjon og involvering av barn og ungdom.

Danat Tekie, leder for eksterne relasjoner i Young Sustainable Impact vil holde inspirasjonsforedrag på samlingen. Danat vil fortelle hvordan vi kan løse verdensutfordringer gjennom entreprenørskap, samarbeid, innovasjon og involvering av barn og ungdom. Her blir det også workshop for å få ut de beste ideene for uka. 

Danat Tekie er en ung og engasjert entreprenør. Hun er en av gründerne til Young Sustainable Impact. Det er en global organisasjon som arbeider for å løse bærekraftige utfordringer gjennom entreprenørskap og innovasjon, med workshop med unge smarte mennesker fra hele verden. Danat har vært med i arbeidet med å starte Future Leaders Global, som har blitt det største og raskest voksende lederprogrammet for unge i Norden.

"Bærekraftig sammen" 1. – 8. juni

«Bærekraftig sammen» er en grønn miljøuke fra 1. – 8. juni med mange forskjellige faglige arrangementer med klima og miljø som fokus. Mandag 3. juni kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen til et regionalt seminar om grønn omstilling for å mobilisere næringslivet. Han vil også delta på den offisielle åpningen av miljøuka.

 – Vi som jobber i Kristiansand kommune skal ta opp klima og miljørelaterte temaer vi jobber med i flere ulike arrangementer. Dette gjør vi for å ha en god dialog med våre innbyggere om våre felles utfordringer og muligheter, forteller Rojas.

- Gjennom «Bærekraftig sammen» ønsker vi å formidle og dele kunnskap om smarte og innovative løsninger for å løse dagens klima- og miljøutfordringer. Vi er den første generasjonen som opplever dagens globale klima- og miljøutfordringer, og den siste som kan gjøre noe med dem! Her må vi løfte hverandre ut av handlingslammelse og inspirere hverandre til lavere forbruk, klima- og miljøvennlige handlinger, gode fellesskapsløsninger og ikke minst samarbeid, sier Rojas engajsert, som med tittelen for uka, «Bærekraftig sammen», linker arbeidet til FNs bærekraftmål.

FNs bærekraftsmål

Miljøfolkefest på torvet 8. juni

Det blir også folkefest 8. juni på torvet. Her kan organisasjoner, bedrifter og enkeltindivider som gjør en innsats for klima og miljøet treffes for å dele kunnskap og erfaringer. Poenget er å få en sosial arena hvor man kan gjøre hverandre gode og inspirere til en grønnere hverdag og et lavutslippssamfunn.

Arrangører

Bærekraftig sammen 2019 arrangeres av Kristiansand kommune i samarbeid med FN-sambandet, Grønt Senter, Klimapartnere, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, UIA og frivillige organisasjoner.

Hånes menighet er også med og deler sine erfaringer fra arrangementet «Grønnere sammen på Hånes og Lauvåsen. "Grønnere sammen" er et initiativ hvor skoler, barnehager, idrettsforeninger, menigheter, korps, borettslag, velforeninger og ulike aktører innen næringslivet er invitert til å bli med å engasjere seg på ulike måter til lokale klima- og miljøtiltak, fra 14. april til 4. mai i 2019. 

Verdens miljødag 5. juni

5. juni er det verdens miljødag. By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune ønsker å markere dagen for å stimulere til engasjement for miljø- og klimaproblemer og spore til politisk og samfunnshandling.

Verdens miljødag

Kontakt

Klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas, i by – og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, mobil: 99107415

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 19.03.2019 12:57
Sist endret: 25.03.2019 10:24

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?