Gå til hovedinnhold

Innskriving i skolen til 4. februar

Fra 15. januar skal barn som er født i 2013 skrives inn i skolen. Siste frist er 4. februar.

Siste frist 4. februar

Fra 15. januar skal barn som er født i 2013 skrives inn i skolen. (Foto: Anders Martinsen fotografer)Foresatte til barn som fyller seks år i løpet av året, får i disse dager brev om hvordan innskrivingen gjøres. De som har digital postkasse, får brevet der. Andre får det i Altinn eller som et vanlig papirbrev. Innskrivingen åpner 15. januar, og varer fram til 4. februar. (På grunn av tekniske problemer ble startdatoen flyttet fra 14. til 15. januar).

Selve innskrivingen gjøres digitalt på Foreldreportalen.

Innlogging skjer med MinID eller BankID.

Når du har logget deg inn, vil du se kommunens tilbud om skoleplass. Du kan bekrefte denne plassen, eller legge ved en begrunnet søknad om plass på en annen skole.

Elever har rett til å gå på den skolen som ligger nærmest nær de bor. Hvis det er flere skoler i nærmiljøet, har de rett til å gå på en av disse.

Etter 4. februar setter rektorene seg sammen områdevis og vurderer skoleønskene som er kommet inn.

Svar i midten av februar

Fra midten av februar får foresatte beskjed om det endelige vedtaket om skoleplass. Også dette skjer via digital eller tradisjonell postkasse.

Tildelingen av skoleplass er et såkalt enkeltvedtak. Det betyr at det er mulig å klage på vedtaket. Informasjon om hvordan man klager til Fylkesmannen, kommer sammen med vedtaket om skoleplass.

På denne siden ligger mer informasjon om det som skjer i forbindelse med skolestart.

Skolestart

Der står det blant annet hva du skal gjøre hvis du ønsker framskutt eller utsatt skolestart for ditt barn. Du finner også informasjon om hvor du kan få hjelp til innskrivingen, og hvordan du søker SFO-plass.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 30.01.2019 13:20
Sist endret: 01.02.2019 08:32

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?