Gå til hovedinnhold

Velkommen til insektshotell i Tresse!

- Bier, humler og veps har nå fått et eksklusivt hotell ved strandkanten i sentrum av Kristiansand. Et flott insektshotel laget av elever ved Kvadraturen skolesenter står nå klart til bruk.

Insektshotell laget av elever

Byggere og montører av et flott insektshotell i Tresse. Fv Alexander Pettersen, Martin H. Fosselie, Vladislav Puchov, Truls Solheim Bentsen og Christian G. Johnsrud. Foto: Ragna Marie Henden

Elever ved Kvadraturen skolesenter på linja Arbeidslivstrening, bygg- og anleggsteknikk, har nå laget og montert et eget insektshotel i nytteveksthagen i Tresse.

Arbeidssomme elever gjør siste finpuss på monteringen. Fv Vladislav Puchov, Alexander Pettersen, Christian G. Johnsrud og Martin H. Fosselie.

 – Vi har jobbet med insektshotellet siden januar, det har vært en del jobb og veldig gøy, sier elevgruppa som ivrig monterte hotellet 8. mai i Tresse.

Det er Parkvesenet i Kristiansand kommune som har bestilt insektshotellet av elevene for å plassere det i tidligere "Strays hage" ved Strandpromenaden. Hagen ble i fjor omgjort til nytteveksthage til glede for alle i Kristiansand.

Insektshotell for egg og larver

- I relativt sterile og striglete bymiljø kan vi forbedre bomulighetene for insekter ved å lage insekthoteller. Et insektshotell er rett og slett boplasser der egg og larver til bier, humler og veps kan utvikle seg, forteller lærer Kenneth Robstad ved Kvadraturen skolesenter.

Martin H. Fosslie vanner til slutt sedumtaket på insektshotellet.

- Hotellet er laget av sørlandsk kjerneved av saktevokst furu. På toppen av hotellet er det lagt et sedumtak, som kommer fra Vestlandet og inneholder 6- 8 ulike arter fra Bergknappfamilien (sedum).  - Et grønt tak vil gi leveområder til arter som er presset ut av byene slik som sommerfulger, bier og humler, forteller Robstad.

Hotell med kunst

Elevene har også sørget for kunstnerisk utsmykning av insektshotellet.

- Eleven har vært ivrige og selv foreslått at insektshotellet burde ha kunstnerisk utsmykning. De har laget en plate med utskjæringer som pynter hotellet på begge sider, forteller lærer Robstad.

Om Nytteveksthagen i Tresse

Kontakt

Lærer ved Kvadraturen skolesenter, Kenneth Robstad, mobil 913 00 568
Driftskonsulent i Parkvesenet Tone H. Trelsgård, mobil 970 50 098

Linker om insektshotell

https://www.nrk.no/livsstil/her-er-den-nye-hagetrenden-1.11000902
https://www.ssyoutube.com/watch?v=dROGWqgx8Og
http://nrksuper.no/super/supernytt/2015/05/03/bygg-eit-insektshotell/

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 08.05.2018 13:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?