Gå til hovedinnhold

Innovasjon i helse og omsorg i Agder

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) fikk blant annet følge med på telemedisinsk oppfølging på Valhalla helsesenter da hun besøkte Kristiansand kommune mandag.

Fikk med mye

Ordfører Harald Furre, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og sykepleier Lena Engen Åsen. På videolink, bruker Trond Rane.Statsråden rakk mye på det om lag én time lange besøket på Valhalla helsesenter. Hun fikk med seg telemedisinsk oppfølging, hun fikk se Kommunalt responssenter og hun fikk informasjon om «Nye mønstre – trygg oppvekst», som er et satsing med tilbud om familiekoordinatorer og «Familiens plan» til familier som strever med lav inntekt.

Monica Mæland fikk dessuten god kjennskap til Regional koordineringsgruppe e-helse og velferdsteknologi Agder (RKG).

RKG er en interkommunal organisering som har vært helt sentral for at kommunene i regionen er ledende innen bruken av velferdsteknologi i Norge. RKG skal stimulere til forskning, utvikling og næringsutvikling i regionen, og gruppen bidrar til interkommunal forankring og koordinering av digitale løsninger for helse- og omsorgstjenestene på Agder.

Stolt ordfører

Ordfører Harald Furre (H) er stolt og glad over det som ble presentert.

- Statsråden fikk se gode eksempler på nytenkning og bruk av ny teknologi. Hun fikk også se nye samarbeidsmønstre mellom kommuner, sier han.

Under demonstrasjonen av telemedisinsk oppfølging fikk statsråden snakke med en bruker som befant seg hjemme i Arendal. Telemedisinsk oppfølging vil si at brukeren benytter nettbrett og telefon til å holde kontakt med helsetjenesten i kommunen.

Harald Furre sier at han er opptatt av at nye Kristiansand skal holde tempoet oppe når den nye kommunen er en realitet fra 2020.

- I nye Kristiansand skal vi bli enda flinkere til å tenke nytt for å gi stadig bedre tjenester til innbyggerne, sier han.

- Lagt merke til

Det var Kommunal- og moderniseringsdepartementet som tok initiativ til omvisningen og til å få informasjon om RKG. Helse- og sosialdirektør i Kristiansand, Wenche P. Dehli, sier det er veldig gledelig at Kristiansand er lagt merke til.

- Vi er stolt av å vise frem hvordan vi tenker nytt. I dag fikk statsråden se hvordan vi tenker og jobber regionalt, hun fikk se eksempler på hvordan vi bruker ny teknologi, og hun fikk se hvordan vi utvikler nye måter å yte tjenester på. Alt dette er til beste for brukerne, sier Dehli.

Eirik Abildsnes, forskningsrådgiver Kristiansand kommune. Eirin Mølland, seniorforsker NORCE. Kristine Vigsnes, "Nye mønstre". Wenche P. Dehli, helse- og sosialdirektør. Aase Marthe J. Horrigmo (H), statssekretær. Harald Furre, ordfører. Monica Mæland, statsråd. Renate Hægeland, gruppeleder (H) og Hanne-Cecilie Bjørka, utredningsleder/prosjektleder KMD.

Kontakt for media:

Børge Røssaak Nilsen
Kommunikasjonsrådgiver
913 53 690

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 25.03.2019 16:40
Sist endret: 25.03.2019 16:40

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?