Gå til hovedinnhold

Innbringende aksjon for Rajshahi

Til sammen har byens skoler og barnehager samlet inn over 600 000 kroner til prosjekter i Kristiansands vennskapsby Rajshahi i Bangladesh under årets aksjon.

Mye penger

To musikere fra Rajshahi, Jatan og Sharat, holdt en minikonsert i Ravnedalen barnehage Foto: Kari Helene Wivestad

– Ja, det blir enda mer enn dette, for det er fremdeles mange som ikke har overført de innsamlede midlene enda, sier Ole Martin Kyllo, leder i komiteen for Rajshahiaksjonen 2015.

Kringsjå skole i særklasse

Det har vært stort og brennende engasjement fra barnehage- og skolebarna over hele byen. Elevene på Kringsjå skole samlet inn 114 751 kroner til Rajshahi under årets aksjon. Dette er en imponerende sum fra en skole med bare 249 elever. Det har nærmest blitt en tradisjon at Kringsjåelevene oppnår svært gode resultater under Rajshahiaksjonen.

Venner deler

Hvert tredje år arrangeres innsamlingsaksjon til inntekt for lokale prosjekter i Kristiansands vennskapsby Rajshahi. Årets aksjon har fått slagordet «venner deler», og ble gjennomført de to siste ukene i oktober.

– I år deltok 65 skoler og barnehager, noe som er ny rekord. Skolene og barnehagene har bidratt på ulikt vis. Noen arrangerte for eksempel en hel Rajshahidag med forskjellige aktiviteter, mens andre hadde mindre prosjekter, forteller Ole Martin Kyllo.

I tillegg til å samle inn penger til lokale prosjekter i Rajshahi, har aksjonen som hensikt å spre kunnskap om Kristiansands vennskapsby i Bangladesh.

– For oss har det vært viktig med et økt fokus på de positive sidene. Menneskene er så vennlige og åpne. Det er flott å se den stoltheten de har selv i de fattigste landsbyene, sier han.

Humanitære organisasjoner i Rajshahi får mulighet til å søke om midler fra aksjonen, og pengene går dit hvor de trengs mest. Kyllo understreker at de lokale gjør alt arbeidet selv.

– Det er noe av bakgrunnen for det slagordet vi har valgt i år. Vi kan dele av våre penger, som strekker langt i et land som Bangladesh, men hele jobben gjør de selv, forteller han.

Spesielt vennskap

Hovedsatsingsområder siden forrige aksjon har vært skole, funksjonshemmede, kvinner, sykehus og menneskehandel. Kristiansand kommune støtter med administrative kostnader, så alle innsamlede midler går direkte til prosjektene.

Kristiansand har mange vennskapsbyer rundt om i verden, men Kyllo beskriver forholdet til akkurat Rajshahi som helt spesielt.

– Vennskapet gir oss et nytt perspektiv på egen hverdag, og grunnen til at Rajshahi skiller seg ut er nok fordi det er de vi har mest å lære av, forteller han.

Aksjonen har i år fått en egen hjemmeside, hvor inntrykk fra Rajshahi formidles gjennom både foto, levende bilder og tekst.

– I år har vi satset mye på nettsiden vår, og vi håper at den skal leve videre også i tiden mellom aksjonene. Her ligger både fakta om Rajshahi og Bangladesh, informasjon om tidligere prosjekter som har mottatt støtte og personlige historier fra mennesker i Rajshahi. Det er også mulig å laste ned alt materiell som har blitt laget, avslutter Kyllo.

For mer informasjon kan du besøke aksjonens hjemmeside Rajshahi.no

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 10.11.2015 12:03
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?