Gå til hovedinnhold

Styrker innsatsen ved ulovlig parkerte båter

Kristiansand kommune tilbyr nå leietakere i sine båthavner kontakttelefon hele døgnet for varsling av ulovlig parkerte båter. – Vi har nå opprette et nytt telefontilbud gjennom Securitas etter våre åpningstider, sier leder Per-Christian Nygård i bygg og eiendom.

Ulovlig parkerte båter

Kristiansand kommune kontrollerer jevnlig i sine båthavner om båtene er registert, og ser etter ulovlig parkerte båter. Her er det fv Kari Foss, konsulent i Kristiansand Eiendom og saksbehandler Camilla Tjørnelund Nilsen som kontrollerer. Foto: Ragna Marie Henden

En av utfordringene for leietakere av båtplasser er å få rask hjelp når båtplassen er benyttet til ulovlig parkering av andre. Kommunen har derfor nå fått på plass en avtale med Securitas. Båteier kan nå kontakte Securitas i helger og utenfor kommunens åpningstider.

– Med denne ordningen håper vi også å få slutt på at noen benytter andres båtplasser ulovlig. Vi har i dag hengt opp tydelige skilt på kommunens oppslagstavler i alle våre småbåthavner. Her står kontaktinformasjonen for hvor ulovlig parkerte båter kan varsles. Det er viktig for oss at våre leietakere får den plassen de har betalt for, sier Nygård.

Bot og borttauing av ulovlig parkerte båter

Feilparkerte båter bøtelegges med 400 kroner.

Ved utrykninger må også eier av ulovlig parkert båt betale utrykningskostnad på 875 kroner.

– Vi styrker fokuset på å avdekke ulovlige parkeringer, og gjennomfører også hyppige kontroller i småbåthavnene der registreringsnummer sjekkes opp mot båtplass. En båt som er ulovlig parkert på andres plasser eller våre servicebrygger risikerer å bli tauet bort. Vi har skiltet tydelig i alle våre småbåthavner om ulovlig parkering og borttauing, sier Nygård.

Kontakt dersom noen har parkert på din plass

Mandag – fredag 7.00 – 15.00
Ring Servicetorvet telefon 38 07 50 00

Mandag – fredag fra kl 15.00 – 07.00, og i helgene.
Ring Securitas telefon 22 97 10 71.

Kristiansand kommune har hengt opp plakater med informasjon om hvor du kan henvende deg om noen ulovlig har tatt din båtplass i en kommunal havn.

Kommunen kontrollerer jevnlig

Kristiansand kommune har nå hyppig kontroll i alle kommunale småbåthavner og ser etter feilparkerte båter og gir også advarsler til uregistrerte båter.

Uregistrerte båter

– Ved kontroll i småbåthavnene sjekker vi også om båtene har registreringsnummer. Her er mange blitt flinke til å registrere båten sin, men fortsatt er det en del igjen. Alle med uregistrerte båter får lapp fra oss om dette på båten, og en advarsel om at dette må gjøres snarest, sier Nygård

Kristiansand kommune krever at båten er registrert for å få båtplass i kommunale småbåthavner.

Informasjon om kommunale båtplasser

Båtparkering i gjestehavna

Kontakt

Per-Christian Nygård, leder bygg og eiendom i Kristiansand Eiendom, mobil 412 16 782

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 04.07.2018 14:17
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?