Gå til hovedinnhold

Hvordan lage grønnere arrangement?

Kristiansand kommune inviterer arrangører og festivaler på tvers av idrett- og kultursjangre til gratis miljøkurs torsdag 14. februar kl. 17.30 – 21.00 på Grønt senter på Odderøya.

Miljøkurs

Foto: shutterstock.com

Hva skal til for å lage et grønnere arrangement? Dette er temaet for miljøkurset som arrangeres på Grønt senter 14. februar. Alle arrangører og festivaler i Kristiansand inviteres til å delta for sosialt og faglig påfyll.

Bakgrunnen for kurset er at bystyret i Kristiansand ønsker å stille tydeligere miljøkrav til arrangører i kommunen. Dette kommer frem i nye retningslinjer for bruk av offentlige uterom for arrangementer som ble vedtatt i Formannskapet 16. januar 2019. 

Klima- og miljørådgiver Solvor B. Stølevik, og rådgiver Helene Hostad Tønnessen i kulturdirektørens stab arrangerer kurset for å skape bevissthet rundt miljøtiltak.

– De nye retningslinjene har tydeligere og mer spisset miljøkrav. Derfor arrangerer vi dette kurset slik at arrangører kan treffes, få faglig påfyll og bli inspirert til å tenke mer miljø i sine arrangement. Både kommunen og arrangører har et samfunnsansvar når det gjelder å tenke miljø, og vi ønsker å skape bevissthet slik at alle kan bidra til å gjøre en forskjell, sier rådgiverne.

Kursholder

Linnéa Svensson. Foto: www.konsertarrangor.no

Kveldens kursholder er Linnnéa Svensson som er daglig leder i stiftelsen Greener Events. De jobber for at arrangører innen kultur og idrett gjør sine arrangement mer bærekraftige; både økonomisk, miljømessig og sosialt. Linnéa er også sertifisert Miljøfyrtårnkonsulent og har bakgrunn fra blant annet Øyafestivalen og Bylarm.

Program for kvelden

Miljøkurset er gratis, og arrangeres 14. februar fra kl. 17.30-21.00 på Grønt Senter på Odderøya. 

Kl. 17.30 Enkel bevertning og mingling.
Kl. 18.00 Intro og info ved Kristiansand kommune og Miljøfyrtårn.
Kl. 18.30 Hvordan lage grønnere arrangement ved Linnéa Svensson. Hva innebærer det? Hva kan vi gjøre selv? Hun vil presentere gode eksempler på hva arrangementer kan gjøre for å ta bedre vare på mennesker og miljø og ta oss igjennom ulike løsninger og muligheter med eksempler fra festivaler i inn og utland. Deretter blir det arbeid i grupper hvor vi ser på lokale forhold og diskuterer løsninger for deres arrangementer.
Kl. 21.00 Takk for i kveld.

Påmelding

Påmelding til kurset er nødvendig grunnet matservering.

For påmelding, send en e-post til: helene.hostad.tonnessen@kristiansand.kommune.no 

Påmeldingsfrist er torsdag 7. februar.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 18.01.2019 14:26
Sist endret: 18.01.2019 14:52

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?