Gå til hovedinnhold

Hvordan kan nye Kristiansand utvikles i framtida?

80 internasjonale planleggere og studenter fra NMBU avsluttet workshopen Cool planning i nye Kristiansand med en utstilling som nå rullerer i Kristiansand, Søgne og Songdalen.

Utstilling Cool planning i nye Kristiansand

Prosjektleder Christina Rasmussen har montert resultatet av workshopen Cool planning in new Kristiansand. Utstillingen kan du se i Rådhuskvartalet i Kristiansand fram til og med 20. oktober. Så rullerer utstillingen videre til Songdalen og Søgne. Foto: Ragna Marie Henden

En utstilling av store postere med skisser og ideer for hvordan nye Kristiansand kan utvikles i framtida står nå i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Det er resultatet av 3- 4 dagers intens arbeid av 20 unge planleggere fra 15 land og 60 masterstudenter fra NMBU (Norges miljø - og biovitenskapelige universitet).

Det var ISOCARP, International Society Of City And Regional Planners, som la sin workshop for unge planleggere, Young Planning Professionals’ workshop, til nye Kristiansand i uke 39. Oppgaven til planleggerne var en bærekraftig utvikling av den nye kommunen, og synergimulighet rundt de tre bysentra. Planleggerne undersøkte hvordan en by med flere bysentra på Tangvall, Nodeland og Kvadraturen kan utvikles.

– Vi er imponert over kvaliteten på forslagene som ble produsert i en kort og intens workshopsuke. Her er det gode innspill og fremadrettede idéer til videre diskusjon om senter og tettstedenes identitet og fremtidig utvikling, sier prosjektleder for workshop-uka, Christina Rasmussen i by- og samfunnseneheten i Kristiansand kommune.

– En ambisjon fra vår side er å skape engasjement, debatt og nysgjerrighet i de tre kommunene. Idéene og prosjektforslagene generert under Cool planning-uka mener vi er et svært godt utgangspunkt og grunnlag for en videre innbyggerdialog, sier Knut Felberg, leder for by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

Om Cool planning i nye Kristiansand

Utstillingsplan

Utstillingen flyttes mellom de tre kommunene og skal stå to uker i hvert rådhus i kommunene i nye Kristiansand.

  • 8. oktober – 20. oktober i Rådhuskvartalet i Kristiansand
  • 22.oktober – 3. november i Søgne rådhus
  • 5. november – 17. november i Songdalen rådhus

Bilder fra utstillingsåpningen

Fra presentasjonen av forslagene

Åpningstider i Kristiansand

Du kan se utstillingen i Rådhuskvartalet i Kristiansand fram til 20. oktober.

Åpningstider: kl 8.00 – 15.30, mandag – fredag.

Presentert på verdenskongresss i Bodø

- De unge internasjonale planleggerne presenterte sine forslag til nye Kristiansand på ISOCARPs verdenskongress i Bodø torsdag 4. oktober. Planleggerne og forslagene fikk veldig positiv respons fra publikum, forteller Rasmussen. NMBU-studentene presenterte sitt arbeid på en egen samling for unge planleggere tirsdag 2. oktober.

Masterstudenter presenterer i desember

60 masterstudenter ved NMBU jobber nå videre med sine forslag til utvikling av bysentra i nye Kristiansand, og skal presentere sine endelige forslag i desember.

– Våren 2019 kommer også NMBUs tverrfaglige masterklasse «Kristiansand dobbel +» til nye Kristiansand. Her forventes det også flere gode innspill fra 15-20 masterstudenter i ulike fagområder. Det er også en ambisjon om å følge opp Cool planning- workshopen gjennom ulike aktiviteter og utstillinger fremover. Vi ønsker å føre de gode diskusjonene med studentene videre i 2019, sier Christina Rasmussen.

Om NMBU studentens arbeid

Kontakt

Knut Felberg, leder i by- og samfunnsenheten, mobil 928 40 531
Rådgiver Christina Rasmussen, i by- og samfunnsenheten Kristiansand kommune, mobil: 401 65 176
Vibeke Wold Sunde, fagleder for plan i Søgne kommune, mobil: 997 66 173
Thor Skjevrak, kommuneplanlegger i Songdalen kommune, mobil:  932 85728

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 11.10.2018 10:40
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?