Gå til hovedinnhold

Hvem blir Kristiansands nye næringssjef?

Kristiansand kommune søker ny næringssjef for etableringen av prosjektet Business Region Kristiansand. – Vi ønsker en ambassadør for næringslivet i kommunen, og en nettverksbygger, sier rådmann Tor Sommerseth og teknisk direktør Ragnar Evensen.

Unison jubel for ny næringssjef

Rådmann Tor Sommerseth og teknisk direktør Ragnar Evensen skal ansette ny næringssjef i Kristiansand,  som også blir sjef for Business Region Kristiansand. Foto: Ragna Marie Henden

 – Det er stor enighet og mye entusiasme rundt beslutningen om å ansette ny næringssjef i Kristiansand, sier rådmann og teknisk direktør. – Næringslivet har i flere år etterlyst en slik stilling, og beslutning om å ansette en ny næringssjef har bred politisk forankring både i Kristiansand og i nabokommunene.  Agderbenken, myndigheter, næringslivet og akademia har gitt unison støtte til satsingen, som ble enstemmig vedtatt i Bystyret i Kristiansand 29. mars. Bystyresaken.

Hvorfor ny næringssjef?

 – Vi trenger mer synlighet rundt næringslivsarbeidet, og en revitalisering og omorganisering av næringslivsavdelingen i kommunen, presiserer rådmannen. – Vi ønsker en synlig leder med ambisjoner og engasjement på vegne av næringslivsarbeidet i Kristiansandsregionen.

– Nå er det omlag 10 år siden sist vi hadde næringssjef i kommunen. Den gang var oppgaven å jobbe for å få arbeidskraft til regionen, forteller teknisk direktør. – Nå er situasjonen en annen, og utfordringen i dag er å skaffe nye arbeidsplasser, investorer og næringsutvikling. Dette er en større salgsjobb som vi mener en næringslivssjef kan bidra til i samarbeid med næringslivet og akademia, understreker Evensen. – Og nettopp samarbeid og nettverk er prioriterte oppgaver for den nye næringssjefen.

Hvem bør søke?

– Vi ønsker en flink, entusiastisk person, hvor egnethet og nettverk er viktigere enn formalkompetanse, sier rådmann Sommerseth. – Det må være en person som har lyst og evne til å få fram kommunens næringslivsarbeid.  - Vi ønsker søkere med god kjennskap til offentlig sektor, men det er minst like viktig med god næringslivserfaring, presiserer rådmannen.

– Det er også viktig at ny næringssjef kan jobbe tett og i samarbeid med både den politiske- og administrative ledelsen i kommunen, sier rådmann og teknisk direktør.

Hvor blir arbeidsplassen?

 – Teknisk sektor jobber nå med å få på plass et eget egnet lokale før sommeren, og ser etter aktuelle kontorfasiliteter, forteller teknisk direktør Evensen. – Vi ønsker at Business Region Kristiansand skal ha kontorer utenfor rådhuskvartalet, men i «lunsjavstand» fra rådhuset. Det skal være lokaliteter som blir enkelt for næringslivet å besøke, og gjerne i fellesskap med næringslivet.

To nye stillinger

– I dag består næringsavdelingen i kommunen av tre fast ansatte og to prosjektstillinger. Vi søker nå etter to nye stillinger, både næringssjef og en rådgiver for posisjonsutvikling, forteller teknisk direktør. – Det er viktig at de to nye ansettelsene kan samarbeide godt og utfylle hverandre og den eksisterende kompetansen i næringsavdelingen.

- Den nye rådgiverstillingen ønsker vi skal være god på kommunikasjon og markedsføring og bidra til å selge inn Business Region Kristiansand.

Business Region Kristiansand

Er du vår sjef for Business Region Kristiansand, spør rektor Frank Reichert, UiA, direktør Anita S. Dietrichson, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, næringsrådgiver Tina Abrahamsen, Kristiansand kommune, og ordfører Harald Furre. Foto: Ida Bjørkås

 – Business Region Kristiansand er et samarbeidsprosjekt innen næringsliv, akademia og offentlig sektor, forteller rådmann Tor Sommerseth. - Vi ønsker å finne en næringssjef som kan utvikle og lede dette arbeidet.  Aktører innen næringsliv, akademia og offentlig sektor skal gjennom Business Region Kristiansand samarbeide om felles prosjekter, og videreutvikle et kompetent, innovativt, attraktivt og internasjonalt næringsliv i regionen.  

– Vår ambisjon er at Business Region Kristiansand skal være fullt operativt fra 1. januar 2018, understreker teknisk direktør Evensen, og håper å få på plass ny næringssjef og rådgiver så tidlig som mulig på høsten.

Søk her

Her kan du søke på næringssjefstillingen.

Her  finner du også stillingen som rådgiver - posisjonsutvikling.

Søknadsfrist 5. juni

Kontakt

For spørsmål og intervjuer:
Teknisk direktør Ragnar Evensen, mobil 90 19 80 87
Rådmann Tor Sommerseth, mobil 90 66 86 40

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 12.05.2017 12:22
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?