Gå til hovedinnhold

Sentral hurtiglader for elbiler

Kristiansand kommune tilbyr nå hurtiglading for elbiler sentralt plassert mellom jernbanestasjonen og rutebilstasjonen. Benytt lademuligheter via elbilforeningen eller grønn kontakt.

Hurtiglader for alle

- Vi har montert en av Norges kraftigste hurtigladere her mellom jernbanestasjonen og rutebilstasjonen, forteller avdelingsleder Arvid Rune Larsson i Kristiansand Parkering. Foto: Ragna Marie Henden

– Hurtigladeren er et tilbud til både taxinæringen, kommunale tjenestebiler og private biler, sier Arvid Rune Larsson, avdelingsleder for teknisk i Kristiansand Parkering, som har ansvar for hurtigladerprosjektet. Han forteller at det kun vil ta mellom 20 – 30 minutter å lade en bil, avhengig av biltype og batteristørrelse.

Hurtigladeren er blant de kraftigste i Norge på inntil 120 kW. Hurtigladeren støtter type 2, Chademo og CCS.

– Plasseringen av laderen er sentral i forhold til taxinæringens stasjon med flere elbiler, parkeringsplasser til tog og buss, og det er lett tilgjengelig å svinge innom fra Vestre Strandgate i kanten av Kvadraturen, sier Larsson.

Flytte bilen

– Mange har begynt å bruke hurtigladeren. Det er derfor viktig å flytte bilen så andre får plass så snart den er ferdigladet, oppfordrer avdelingslederen.

– Vi planlegger også å montere en tilsvarende hurtiglader på samme sted i løpet av våren, forteller Larsson, som etter hvert skal øremerke en av hurtigladerne til taxinæringen.

Godt kommunalt ladetilbud

Kristiansand kommune har satset på å legge til rette for lading av elbiler både for private og egne tjenestebiler. Kommunen jobber kontinuerlig med å skifte ut egen bilpark til elbiler og har montert lademuligheter ved flere omsorgssentre, kommunale bygg og parkeringsanlegg.

– Vi ønsker å gjøre det lettere og mer tilgjengelig å benytte elbiler i miljøbyen Kristiansand. Private aktører kommer også stadig mer på banen, men inntil behovet er dekket, ønsker kommunen å bidra, sier Larsson.

– I 2016 hadde kommunen ti ladepunkter i Kristiansand. I 2018 har vi etablert 143 ladepunkter, summert ladetilbudet for private elbiler og for egne kommunale tjenestebiler, forteller Arvid Rune Larsson i Kristiansand Parkering, som synes det er spennende å jobbe med å utvikle ladetilbudet for elbil i Kristiansand kommune.

Kontakt

Avdelingsleder Arvid Rune Larsson, avdelingsleder teknisk i Kristiansand Parkering, mobil 900 23 712

Kristiansand Parkering

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 14.01.2019 11:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?