Gå til hovedinnhold

Høstens Fredagslunsj-program

Fredagslunsj arrangeres av Kristiansand folkebibliotek hver fredag klokken 11.30 i bibliotekets nye arrangementsrom i kjelleren. Fredagslunsj er gratis, og på programmet står en rekke lokale og nasjonale gjester.

Ungdom og radikalisering

1. september kommer journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper, Adel Khan Farooq til Fredagslunsj. Foto Øistein Norum Monsen, Aschehoug forlag.

1. september klokken 11.30 kommer journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper, Adel Kahn Farooq til Fredagslunsj. Han har jobbet mye med temaene islam, fremmedgjøring og radikalisering.

I 2013 fikk han innpass hos Ubaydullah Hussain, frontfiguren i gruppa Profetens Ummah. Sammen med filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen lagde han dokumentarfilmen «Den norske islamisten», som ble vist på NRK i april 2017.

Filmen fikk også mye oppmerksomhet i media fordi PST beslagla vesentlige deler av filmmaterialet deres. Debatten gikk høylytt om kildevern. Høyesterett avgjorde til slutt at PST måtte levere tilbake opptakene til filmskaperne.

I 2016 debuterte Khan Farooq som forfatter med boka «Mine brødre», en oppvekstroman om en rotløs norsk-pakistansk gutt på 17 år som finner trøst i bønn og etterhvert blir radikalisert.

Møt Adel Kahn Farooq i samtale med arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek.

Fredagslunsj

Høstens første Fredagslunsj ble arrangert 25. august i forbindelse med den offisielle åpningen av bibliotekets nyeRandi Berge Wandrup. Foto: Svein Tybakken. arrangementsrom. Arrangementet har vist seg å være stor suksess med over 200 oppmøtte.

– Vi er opptatt av at det er bredde på temaene, og at fredagslunsjene inneholder en kombinasjon av aktualitet, opplysning og forfattertreff. På forrige Fredagslunsj kom 270 stykker, og på det meste har det vært 350 deltakere. Tilbakemeldingene vi har fått er at mange deltakere opplever å gå ut fra en Fredagslunsj med mer kunnskap enn det de hadde før de kom inn, og det er vi veldig glade for å høre, sier arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek.

Høstens program

8. september - Ordførerens time.
Harald Furre ble kåret til «Årets ordfører» i Norge i 2016. Møt ham i samtale med Randi Berge Wandrup om hvilke utfordringer det er å styre Kristiansand inn i fremtiden.

15. september - Muslim, norsk eller begge deler?
Abdullahi M. Alason – Fra utenforskap til fellesskap. Om boka «Jeg er muslim, men først og fremst norsk». Møt Abdullahi i samtale med Randi Berge Wandrup.

22. september - Det tyske skjebnevalget.
Astrid Sverresdotter Dypvik – Foran valget i Tyskland 24. september. Journalisten og historikeren Dypvik har skrevet kritikerroste bøker om Tysklands historie, og er en svært engasjert ekspert på nasjonen.

29. september- Program kommer.

Oktober

6. oktober - Krigseilernes dystre skjebne.
Boklansering med Berit Richard i samtale med Jan Kløvstad. Fra sjømann til Soldat – Krigen som aldri tok slutt. Om Richards egen far som var krigsseiler og om den urettferdige behandlingen denne gruppen ble utsatt for etter krigen.

13. oktober - Nordisk mestermøte.
Bjørneboe-dagene: Poetene Bengt Berg & Helge Torvund om sin felles lyrikkutgivelse, Medan våren vaknar, i samtale med Fredrik Wandrup.

20. oktober - Shakespeares mesterverk.
Annabelle Despard og Terje Dragseth - Shakespeares sonetter på engelsk og norsk. Få med deg en høytidsstund når poetene leser sonettene på originalspråk, og i Erik Bystads oversettelse.

27. oktober - Kunstner, far og lege.
Magne Geir Bøe debuterer med fotoboka Maria, med bilder som stilles ut i gallerier både i Oslo og Kristiansand. Fotoboka handler om hans 15 år gamle datter Maria, som lider av Angelman syndrom. Boka er en vakker kjærlighetserklæring til en datter som ikke er som alle andre.

November

3. november - En fransk klassiker.
Fredrik Wandrup om Albert Camus og Den fremmede. For 75 år siden ga Camus ut en av verdenslitteraturens viktigste romaner. For 60 år siden mottok han Nobelprisen i litteratur.

10. november - Fra Kennedy til Trump.
For 100 år siden ble John F. Kennedy født. For et knapt år siden ble Donald Trump valgt. Møt historiker og tidligere direktør ved Det norske Nobelinstitutt, Geir Lundestad i samtale med Randi Berge Wandrup.

17. november - Peer Gynt 150 år.
Historien om en norsk antihelt er blitt stående som vårt lands nasjonalepos, et paradoks professor og Ibsen-ekspert, Bjørn Hemmer ser nærmere på.

24. november -Himmelske tilstander.
Tove Nilsen, utgir i høst en ny roman, med tittelen Himmelske tilstander. Møt henne i samtale med Randi Berge Wandrup.

Desember

1. desember - Ny rusletur! Boklansering.
Inger Johanne og Knut Mæsel kommer med 13. bok i sin populære serie med rusleturer i Kvadraturen. Boka tar for seg Kirkegaten. Her skildres handelskolen, handelsgymnaset og katedralskolen frem til skolene flyttet til Gimle. Vi får høre om utgravingen på torvet, planene for domkirkekrypten, slakterne i byen, BUL og Mållaget.

8. desember - En krimkonge fra Vestfold.
Jørn Lier Horst nyeste bok, Katharina-koden, handler om en cold case. Møt krimforfatteren i samtale med Fredrik Wandrup.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 31.08.2017 13:15
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?