Gå til hovedinnhold

Synspunkt på retningslinjer for Kristiansand Torv

- Vi ønsker tilbakemeldinger og synspunkt på vårt forslag til nye retningslinjer for Kristiansand Torv, sier parksjef Aase M. Hørsdal. Frist er 16. mars.

Nye retningslinjer for Kristiansand Torv

Parksjef Aase M. Hørsdal og arrangementskoordinator Tore Løvland vil gjerne ha tilbakemeldinger og synspunkt på forslaget til nye retningslinjer for Kristiansand Torv. Frist 16. mars. Foto: Ragna Marie Henden

- Administrasjonen har utarbeidet forslag til nye retningslinjer for utforming og bruk av Kristiansand Torv. Dette med bakgrunn i blant annet Torvseminaret 9. november 2017, sier parksjef Hørsdal. – Nå inviterer til synspunkter og meninger om forslaget vi har utarbeidet i etterkant. Dette er ikke en tradisjonell høring, men vi ønsker tilbakemeldinger fra folk som er engasjert før vi legger det fram til politisk behandling, understreker parksjefen.

Forslaget til retningslinjer skal så etter planen behandles politisk først i by- og miljøutvalget 3. mai, deretter i formannskapet 9. mai.

- Målet er å gjøre Torvet til byens viktigste møteplass, sier Hørsdal. - Det skal være en møteplass som alle kan være stolte av og har lyst til å benytte og oppsøke. Torvet skal fremstå med tydelig kvalitet i utforming og i aktiviteter. Det skal være «hjertet i byen» - alle veier fører til Torvet!, sier en engasjert parksjef, som håper de nye retningslinjene nettopp vil bidra til dette.

- Det er viktig at vi har retningslinjer for Torvet som ikke virker begrensende, men tvert imot bidrar til å skape aktivitet gjennom liv og røre, herunder også å legge til rette for forskjellig salgsaktiviteter. En ønsker ikke et «dødt» torv, hvor store deler av plassen er uten aktivitet det meste av året. Dette gjelder hele torvet fra Rådhuset ned til Markens gate, sier Hørsdal.

Retningslinjer for plassering av aktiviteter

- Vi ønsker også å ha retningslinjer som definerer regler for hvor aktiviteter og faste installasjoner skal plasseres, sier arrangementskoordinator Tore Løvland.

Vedlagte retningslinjer viser hvordan Kristiansand kommune ønsker å videreutvikle Kristiansand Torv. Kommunen mener det er viktig at fremtidig bruk av torvet ikke resulterer i en diskusjon om hva som er stygt og pent, men om innhold, med et sett av føringer.

I retningslinjene ønsker Kristiansand kommune å opprettholde salg på nedre del av torvet mot Markensgate, men i et mindre omfang enn det som var tillatt sommeren 2017. Kommunen har heller ikke satt begrensninger for type salg, da dette anses å være viktig for å ivareta trender og ønsker fra ulike aktører.

Plass for større arrangementer

- Det skal også legges til rette for at større arrangementer kan gjennomføres på Torvet, sier Løvland. – Tilrettelegging for slike arrangementer er viktig for å vitalisere Torvet med mange aktiviteter for å skape liv og røre, sier arrangementskoordinatoren.

Frist 16. mars

Parksjefen tar imot meninger og innspill på forslaget på epost:aase.horsdal@kristiansand.kommune.no.

Her kan du lese retningslinjene, som omhandler alt fra torvsalg, gatesalg, julebyen, gatemusikanter og «pop-up» innslag og uteservering. Til det siste punktet foreslår kommunen et enhetlig takoverbygg for uteserveringsarealene.

Retningslinjer Kristiansand Torv

Brev vedlagt

Kontakt

Parksjef Aase M. Hørsdal, mobil: 952 16 186
Arrangementskoordinator Tore Løvland, mobil 906 87 918

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 06.03.2018 10:59
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?