Gå til hovedinnhold

Hjelpekorps fikk frivillighetsprisen

Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps har fått Kristiansand kommunes frivillighetspris for 2017.

Roser frivillig innsats

Korpsleder May Linn G. Tarasenko i Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps mottok prisen av varaordfører Jørgen Kristiansen. (Foto: Sylvia Joo Sargènius Selseng)

Hjelpekorpset fikk overrakt prisen av varaordfører Jørgen Kristiansen 28. oktober i forbindelse med et kurs for Røde Kors-frivillige fra hele Agder.

Kristiansand kommune kan dele ut to frivillighetspriser hvert år; én pris til en organisasjon og én til en privatperson. En privatperson får den andre prisen senere i år.

Frivillighetsprisen

Under tildelingen understreket varaordføreren hvor viktig frivillig arbeid er, enten det gjøres lokalt eller andre steder.

– Mennesker over hele verden stiller opp sent og tidlig, for at medmennesker skal ha det godt, få lindring, trøst, håp og praktisk hjelp. Også i Kristiansand har vi en flora av frivillige lag og organisasjoner, med medlemmer som har gjort det til en livsstil å se lenger enn sin egen nesetipp. Spørsmålet de stiller seg er; hva kan jeg gjøre for et annet menneske i dag, sa varaordføreren.

Takknemlig for prisen

– Vi takker Kristiansand kommune for den æren det er å bli tildelt kommunens frivillighetspris for 2017. Vi setter stor pris på at den innsats våre frivillige bidrar med for å hjelpe enkeltpersoner og lokalsamfunnet, blir anerkjent av kommunen gjennom tildeling av denne prisen. Vi vil i denne sammenheng benytte anledningen til å takke alle frivillige i Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps for en enorm innsats i over 75 år, samt våre samarbeidende korps og andre aktører som gjør det mulig for oss å legge inn den innsatsen vi gjør hver dag gjennom hele året, sier korpsleder May Linn G. Tarasenkoi Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps.

Under utdelingen var det hjelpekorpset i Kristiansand som fikk spesiell oppmerksomhet, siden det var Kristiansand kommunes frivillighetspris som ble delt ut.

– Men honnøren for frivillig innsats går selvsagt også til hjelpekorpserne fra hele landsdelen, som var sammen med sine venner fra Kristiansand denne helgen, sier varaordføreren.

Opplæring og kursing er viktig for de som melder seg frivillig til tjeneste i hjelpekorpset. I fjor var det nesten 4400 kurstimer i regi av lokallaget i Kristiansand. Hensikten er å sikre at de frivillige mannskapene er oppdatert til enhver tid.

– For mange kristiansandere er dere nok godt kjent fra Hovden. Om vinteren er dere i beredskap helg etter helg, i tillegg til i vinter- og påskeferien. Dere henter skadde fra fjellet, patruljerer i løypene og er klare til å rykke ut på leteaksjoner og hvis det går skred. Dere er viktige også for oss som jobber i Kristiansand kommune. Dere hjelper oss når kommunen har bruk for hjelp i ulike krisesituasjoner. Den samme tryggheten – og om nødvendig: førstehjelp – er dere klare til å gi til de mange som deltar på ulike arrangementer i løpet av et år. Enten det er Terrengkarusellen, fotball- og håndballcuper, turnstevner, konserter eller andre arrangementer der mange folk er samlet. Dere har «utmerket dere med frivillig engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte innbygger og lokalsamfunnet». Dette har dere gjort i mange, mange år. Derfor er det en glede for meg å si at Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps er vel kvalifisert til å motta Kristiansand kommunes frivillighetspris for en frivillig organisasjon for 2017, sa varaordfører Jørgen Kristiansen til prisvinnerne.

Prisen er et diplom og 25 000 kroner.

Juryen består av Isabelle-Louise Aabel fra oppvekststyret, Lisbeth Andersen fra helse- og sosialstyret, Oddfinn Pedersen fra kulturstyret, Anne Grete Widding fra Randesund og Tveit Frivilligsentral og Arvid Solheim fra Blå Kors.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 02.11.2017 13:38
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?