Gå til hovedinnhold

Herøya-kanalen delvis sperret etter ras

Det er gått to mindre steinras i kanalen i Herøyasundet. Steinmasser stenger for gjennomgående ferdsel med båt. Fjellsikringsarbeid blir satt i gang fra mandag 13. august.

Sperret av

Kristiansand havn satte tidlig i morgentimene fredag opp skilt om at Herøyakanalen er sperret. Foto: Arne Martin Kristiansen, Kristiansand havn

– Vi har sperret av det aktuelle området med tau, sperrebånd og refleks og satt opp skilt med varsel om at kanalen er stengt for gjennomkjøring.

Det sier assisterende havnesjef i Kristiansand havn, Thomas Granfeldt. Han var tidlig i morgentimene fredag ute for å sikre området på vegne av Kristiansand kommune.

– Hyttefolket kommer seg til og fra området via nord-enden av kanalen, så ingen blir sperret inne. De som skal inn til området blir altså ikke berørt, sier Granfeldt.

Kristiansand havn har sperret av sørenden av Herøya-kanalen. Hyttefolk eller fastboende kan ta seg inn i kanalen via nordenden. Foto: Arne Martin Kristiansen, Kristiansand havn

Sikringsarbeid

Avdelingsingeniør i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, Jon Petter Langfeldt, opplyser at det er hyret inn et fjellsikringsselskap til å sikre hele fjellskrenten langs kanalen der rasene har gått.

Bøyene viser hvor steinmassene ligger i kanalen. Hele skjæringen skal nå sikres mot flere ras. Foto: Bjørn Harald Sandvik, Kristiansand parkvesen

– Skjæringen vil bli rensket for løsmasser, boltet og noe nett skal monteres. Nedfall av steinmasser som ligger i kanalen skal fjernes. Dette arbeidet starter mandag 13. august og utføres av fjellsikringsselskapet Visinor, sier Langfeldt.

Kontakt

Det er Kristiansand havn som forvalter kystleden på vegne av Kristiansand kommune. Ved spørsmål om raset på Herøya kan det tas kontakt med vakthavende havnekaptein på telefon 380 06 010.

 

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 10.08.2018 15:12
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?