Gå til hovedinnhold

Her skal det bygges ny kulturskole

Bystyret har vedtatt at det skal bygges ny kulturskole på Silokaia i Kristiansand.

Ny kulturskole på Silokaia

På Silokaia skal det bygges nytt kunstmuseum og eget kulturkvartal. Nå er det også vedtatt at det skal bygges ny kulturskole i kvartalet, og rektor på kulturskolen, Sjur Høgberg viser her hvor den nye skolen skal ligge.

Under bystyremøtet 29. mars ble det vedtatt at kulturskolen skal flyttes fra Kongens gate og inn i det nye kulturkvartalet på Silokaia. Prosjektering av ny kulturskole starter i 2019/2020. Skolen skal bestå av to bygg som ligger inntil hverandre, samt et eget uteareal. Skolen vil ha egne saler til teater, rytmisk og akustisk, instrumentlager, undervisningsrom, dansesal, avdeling for billedkunst, øvingssaler og administrasjonslokale.

Kulturell bredde

Rektor på kulturskolen, Sjur Høgberg gleder seg over vedtaket om den nye kulturskolen, og ser frem til dagen da bygget kan tas i bruk.Sjur Høgberg

– Med dette vedtaket føler jeg at jeg har den beste jobben i Kristiansand. Jeg syns det er flott at politikere satser på dette bygget fordi kulturskolen skal være et godt tilbud for alle barn og unge. I dag eksisterer det mange kultursatsinger i kommunen, og det at barne- og ungdomskulturen er så langt fremme i satsingen står det stor ære av, sier rektoren før han legger til:

– Slik det er i dag underviser vi på 18 forskjellige steder i løpet av en uke. Det kommer vi til å videreføre når vi får nytt bygg, men på Silokaia kommer hovedvekten til å være på ungdomsaktiviteter og talenttilbud. Jeg gleder meg til å ha en ny kulturskole som kan huse mange ulike aktiviteter under samme tak. Ved at elever kan sirkulere mellom aktiviteter gir det mange muligheter for samproduksjon. Det blir også enklere å bli kjent på tvers av interesser, og de kan få en bred kulturell erfaring som de kan ta med seg videre i livet. Kronen på verket er at vi får utsikt til det flotteste kunstmuseet i Skandinavia, sa rektoren.

Skisser av den nye skolen

Kulturkvartalet på Silokaia er et resultat av den internasjonale arkitektkonkurransen om den bevaringsverdige kornsiloen og området rundt. Arkitektkontorene Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI architectural studio vant konkurransen med konseptet Silosamlingen som har skissert kunstmuseet og kulturkvartal på Silokala.

Her kan du se noen skisser for hvordan den nye kulturskolen skal se ut:

Kontaktperson for media

Rektor for kulturskolen, Sjur Høgberg, mob: 400 32 054

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 30.03.2017 11:16
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?