Gå til hovedinnhold

Hellemyr vant prisen årets barnefilmklubb

Hellemyr barnefilmklubb har vunnet prisen for årets barnefilmklubb. Prisen ble tildelt av Norsk filmklubbforbund under avslutningen av Barnefilmfestivalen lørdag 29. april.

Glade vinnerePrisen for årets barnefilmklubb ble tildelt Hellemyr barnefilmklubb, og leder Brita Fjermedal mottok prisen ved avslutningen av barnefilmfestivalen 29. april. (foto: privat)

– Det er kjempegøy å vinne prisen for beste barnefilmklubb! Det kom veldig uventet men vi mottar den med stor takk! Prisen deles ut av Norsk filmklubbforbund og mange av landets filmklubber har mottatt prisen tidligere. Denne gangen var det vår tur!, sa tidligere filmklubbleder og avdelingsleder ved Hellemyr bibliotek, Åse Katalin Macsali.

Hun har drevet filmklubben siden oppstarten i 2001, og har nå videreført lederansvaret til bibliotekar Brita Fjermedal som jobber ved Vågsbygd bibliotek. Filmklubben er et felles samarbeidsprosjekt, og fikk prisen for sitt mangeåringe arbeid med å gi filmtilbud til barn og unge i lokalmiljøet.

– Filmklubben ble etablert etter ønske fra bydelen om å øke kulturtilbudet i bydelen Hellemyr. Fritidsetaten Vest, Hellemyr skole og Kristiansand folkebibliotek har i mange år hatt et flott samarbeid om flere aktiviteter hvor Barnefilmklubben er én av dem, sa Macsali.

Filmklubben

Filmklubben viser film én gang i måneden, og utvalget varierer mellom nye og klassiske barnefilmer. Hvert halvår arrangerer også klubben sommer- og vinterfester, i tillegg egne animasjonsverksteder.

For å bli med i filmklubben må det tegnes et medlemskap hvert halvår. Dette gjøres ved inngangen til filmklubben. Medlemskapet koster 25 kroner, og 10 kroner for hver film.

Barnefilmklubben er åpen for alle barn, og det er ingen aldersgrense for å bli med. Klubben følger filmens aldersgrense.

Programmet annonseres på Kristiansand folkebiblioteks hjemmeside og på Vågsbygd biblioteks Facebook-side som dekker alle tre bydelsbibliotekene.

Barnefilmklubben holder til ved Hellemyr bibliotek på Hellemyrtoppen 3 i Kristiansand.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 03.05.2017 13:17
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?