Gå til hovedinnhold

Helelektriske byer på Sørlandet?

Kristiansand kommune ønsker å finne nye løsninger som tar klimautfordringene på alvor, og samarbeider om Agder Energi-konferansen i mai. Nå utfordres også elever på Agder til å bidra med ideer for framtidas byer.

Samarbeidspartner om AE-konferanse

Elever ved Tangen vgs. viser en idé med en 200 etasjers bygning, som skal presenteres på Agder Energi-konferansen 8. - 9. mai. Her for konferansens samarbeidspartnere, bak f.v. konsernsjef Tom Nystedt, Agder Energi, ordfører Harald Furre, Kristiansand kommune og administrerende direktør Geir Jørgensen i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. Foran f.v. elevene Amanda Nilsen Manneråk, Tora Verpe Dale og Karen Løkken. Med i gruppa var også Annika Martinsen. Foto: Ragna Marie Henden

– Kristiansand kommune er med som samarbeidspartner til Agder Energis konferanse om veien til et full-elektrifisert Agder. Vi tenker langsiktig og tar klimaendringene på alvor i Kristiansand. I det ligger et ansvar for å finne nye løsninger, så generasjoner etter oss får de samme mulighetene som vi har, sier ordfører Harald Furre.

Målet med konferansen er å vise gode eksempler på grønn innovasjon og fremtidsrettede løsninger. Til det inviteres en rekke spennende foredragsholdere fra inn- og utland som skal belyse tema og utfordringer knyttet til urbanisering og elektrifisering.

Kick off for skoleprosjekt

25. februar var det kick off for skoleprosjektet som er en del av Agder Energi-konferansen 2019. En rekke skoleklasser på Agder er invitert til å gi innspill på hvordan framtida kan se ut. I perioden 25. februar til 26. mars skal elevene utforske og arbeide med aktuelle problemstillinger knyttet til teknologi, byutvikling, bærekraft og energi.

– Det er viktig å involvere ungdom tidlig i utviklingen, og høre deres tanker om framtida og hvilke bo – og infrastrukturløsninger de ser for seg. Ikke minst også utfordre de på å engasjere seg i utviklingen for framtida, sier ordfører Harald Furre, som deltok på kick off for skoleprosjektet hos Agder Energi. Her var det elever ved Møglestu vgs. og Tangen vgs. som deltok på første innovasjonscamp, arrangert av Ungt Entreprenørskap.

– Det blir spennende å se hva elevene har av ideer for hvordan deres boliger og Agder vil se ut når de skal etablere seg. Tema for konferansen er nettopp «generasjonen etter oss – Electric City», og da må vi involvere den neste generasjonen. Her i dag på Innovasjonscampen har det vært stort engasjement fra elevene, sier ordfører Furre.

Bidragene fra elevenes innovasjonscamper skal stilles ut på Kilden under Agder Energi-konferansen 2019.

Agder Energi-konferansen 8.- 9. mai

Agder Energi-konferansen 2019 er den femte konferansen i rekken, og arrangeres i år av Agder Energi, Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Konferansen i 2019 arrangeres for første gang i Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand, og skal bli den største så langt. Påmeldingen til konferansen er startet opp.

Påmelding og mer info

Kontakt

Ordfører Harald Furre, mobil: 982 81 890
Lukas Wedemeyer, nestleder by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, mobil: 901 97 222

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 25.02.2019 15:36
Sist endret: 26.02.2019 07:29

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?