Gå til hovedinnhold

Hedersmedalje til Arvid Solheim

Lørdag 4. mai ble leder av Blå Kors, Arvid Solheim tildelt Kristiansand bys hedersmedalje. Utdelingen fant sted på Blåmarkedet i Posebyen.

Utdeling av hedersmedalje

Inne i storsalen i Blå Kors sine lokaler var det stinn brakke før auksjonen skulle starte. Det mange ikke visste var at ordfører Harald Furre var blant de oppmøtte for å dele ut en hedersmedalje til én spesiell person i Blå Kors. Foto: Marte Krogstad

Første lørdag i mai arrangerte Blå Kors Kristiansand markedsdagen Blåmarked i Posebyen. Det mange ikke visste var at ordfører Harald Furre hadde kommet for å utdele en hedersmedalje. 

Før han avslørte mottakeren gav han honnør til det viktige arbeidet som Blå Kors Kristiansand utretter.

– Dere er definitivt en av de aller viktigste aktørene i det frivillige arbeidet her i Kristiansand. Uansett hvilken bakgrunn folk har, og hvilken livssituasjon de er i blir de møtt med et stort, åpent og varmt hjerte her i Blå Kors. Det er veldig inspirerende å se hva Blå Kors får til. Dette gjelder også organisering av frivillighet for det er heldigvis mange som ønsker å bidra i samfunnet. I år forventer dere at det er ca. 30 000 mennesker i denne regionen som får glede av Blå Kors sin aktivitet. Det er helt utrolig, og i dag har jeg kommet for å gjøre ekstra stas på én av dere, sa ordføreren.

Deretter kunne ordføreren gledelig avsløre at Kristiansand bys hedersmedalje ble tildelt mangeårig leder av Blå Kors i Kristiansand, Arvid Solheim.

Mangeårig leder av Blå Kors i Kristiansand, Arvid Solheim ble tildelt Kristiansand bys hedersmedalje 4. mai 2019. Medaljen, diplom og blomster ble utdelt av jurymedlem og ordfører Harald Furre. Foto: Marte Krogstad

– Arvid Solheim blir herved tildelt Kristiansand bys hedersmedalje for sitt uselviske og store engasjement for å hjelpe medmennesker i en sårbar situasjon. Gjennom sin særlige innsats som daglig leder av Blå Kors Kristiansand har han løftet organisasjonen med imponerende bredde og omfang, sa ordføreren.

Medaljen «tildeles personer som har gjort en særlig verdifull innsats for byen, eller på annen måte har gjort seg fortjent til byens påskjønnelse.». Dette fremkommer i statuttene for Kristiansand bys hedersmedalje, (paragraf 1) som ble vedtatt av bystyret 25. mars 2015).

Hedersmedaljen er den første av totalt to medaljer som skal utdeles i løpet av 2019.

Høyoppløselig bilde av Arvid Solheim og Harald Furre.
Høyoppløselig bilde av Harald Furre som tildeler hedersmedaljen til Arvid Solheim.

Juryens uttalelse

Jurymedlem og ordfører Harald Furre hadde gleden av å tildele årets første hedersmedalje til Arvid Solheim. Foto: Marte Krogstad

Juryen består av ordfører Harald Furre, varaordfører Jørgen Kristiansen og formannskapsmedlem Hans Petter Horve. Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Arvid Solheim får medaljen for sin innsats som daglig leder av Blå Kors Kristiansand og den uselviske jobben han gjør for byen. Juryen trekker blant annet frem prosjekter som «Snakk om Mobbing» og «Barnas Stasjon», som begge er inne på statsbudsjettet. I tillegg har Blå Kors den senere tiden tatt over driften av Skatehallen på Lund».

-Stor ære

Leder av Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim ble stolt og rørt over å bli tildelt Kristiansand bys hedersmedalje. Foto: Marte Krogstad

– Nå ble jeg helt satt ut her, og det er ikke ofte. Jeg må bare bøye meg i støvet og takke for den store æren å få en hedersmedalje fra byen vår. Det er stor stas, men det hadde selvfølgelig ikke vært mulig uten alle de fantastiske ansatte, for å ikke snakke om de alle de hundrevis av tidgivere. Det er lagarbeid, og jeg er uendelig glad for å være kaptein på det laget. Nå ble jeg veldig stolt og rørt, så tusen takk, sa Solheim.

Disse har fått medalje

Hedersmedaljen ble for første gang utdelt i 2015. Da var det Ann-Kristin Olsen, Bjarne Skeie, Harald Sødal og Rolf Løvland som ble tildelt medaljen for sin innsats for byen. Les mer om utdelingen her.

I 2017 ble hedersmedaljen tildelt tidligere dyreparkdirektør Edvard Moseid og leder for Refugees Welcome to Agder, Monica Strandmyr. Les mer om utdelingen her

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 04.05.2019 15:45
Sist endret: 04.05.2019 15:45

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?