Gå til hovedinnhold

Har du vært i Kirkeparken?

13. juni ble området Kirkeparken/Gyldenløves gate offisielt åpnet av ordfører Harald Furre. Her er det tilrettelagt også for små arrangementer.

Se forvandlingen

Nye stoler, bord og benker, sjakkspill og store urner med vakre blomster pryder nå området i Gyldenløvesgate ved domkirka og biblioteket, og er til fri benyttelse for alle. Foto: Ragna Marie Henden

– Vi håper mange vil nyte denne lille torvplassen i Gyldenløves gate, og få med seg oppgraderingen av området rundt domkirka, sier prosjektleder Helmer Espeland i Parkvesenet.

– Det er gjort grunnleggende endringer i området rundt Kristiansand domkirke. Vi har lagt en sirkel i kantstein rundt hele domkirka, fjernet trær og åpnet opp for sol, slik at den vakre kirka kommer mer til sin rett, sier Hanne Katinka Hofgaard, ansvarlig for uteområder i Parkvesenet.

– Vi har også anlagt nye bed rundt kirka med stauder og gjort «smuget» mellom domkirka og biblioteket mer åpent, trivelig og tryggere, forteller Hofgaard.

Krukker, stoler og bord ble plassert ut i en fei på åpningsdagen.

Her kan du se forvandlingen (kort video)

Forberedelser til åpning

Vannanlegg og sjakkspill

Mellom domkirka og biblioteket, i Kirkeparken, er det plassert et nytt vannanlegg med benker rundt. Vannet testes av en måke.

Mellom domkirka og biblioteket er det plassert et vannanlegg i indisk granitt med terazzo bunn og  marmorspeil. Her er det benker rundt så det skal være fint for folk å sette seg ned. Det er plassert et sjakkbrett med store brikker som fritt kan benyttes. Gode stoler  og bord i flere farger er plassert ved Kirkeparken/Gyldenløves gate.

Minnesmerket verdig plassering

Rundt Minnesmerket er det nå gjort enda finere med blomster og belegningsstein.  

– Vi har også snudd litt vinkelen på Minnesmerket. Det kommer nå mer til sin rett og har fått en verdig plassering med blomsterbed, et tre, brostein og en benk, forteller Hofgaard.

Gyldenløves gate for arrangementer

Det er gjort klart for små arrangementer på plassen mellom biblioteket, domkirka og menighetshuset. Her er bilde fra åpningsdagen 13. juni, hvor Parkvesenet satte opp en liten scene rett ved strømuttaket. Ordfører Harald Furre foretok den offisielle åpningen.

På plassen er det lagt inn kontakter for strøm til alt fra vaffelsteiking til konserter. Her skal det være attraktivt å lage små arrangementer og konserter. Biblioteket og administrasjonen ved domkirka har også kontakter utenfor sine bygg.

Kontakt for strømtilkobling

Kontakt arrangementskoordinator Tore Løvland, mob: 906 87 918

Kontakt

Prosjektleder Helmer Espeland, mobil: 908 31 195

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 21.06.2019 14:27
Sist endret: 22.06.2019 08:45

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?