Gå til hovedinnhold

Har du en vegg å låne bort?

I midten av juni arrangeres Gadekunst 2017 i Kristiansand. Nå søker arrangørene etter vegger som kan disponeres til kunstnerisk utsmykking.

Utendørs galleri

Under fjorårets Gadekunst fikk veggene i Nybyen nytt liv. Her er et av flere verk som ble utført av prosjektleder og kunstner Sedin Zunic. Med seg på laget hadde han kunstnerne Håkon Andersen, Alf Solbakken og Ørjan Moen fra Kristiansand, og Dot Dot Dot Fra Oslo. Foto: Sedin Zunic

For tredje gang skal Gadekunst-festivalen arrangeres i Kristiansand. Festivalen varer fra 11.-18. juni 2017 hvor lokale og internasjonale kunstnere viser frem kunstverk på ulike steder i byen. Nå søker festivalarrangørene etter vegger og flater fra private- og offentlige organisasjoner, og privatpersoner som kan bli benyttet til kunstnerisk utsmykking.

– Målet med festivalen er å skape et utendørs galleri som byr på god og allsidig kunst som innbyggerne i Kristiansand og omegn kan nyte året rundt. I den forbindelse søker vi nå etter vegger som både er attraktive og varierte. Det er i form av store vegger i sentrum, unike bebyggelser av ulik karakter, hus, tettsteder, smug, ferje/båt eller tog. De som har vegger til disposisjon kan henvende seg til oss så raskt som mulig. Deretter samarbeider vi med eieren om hvilken artist som skal få lov til å dekorere deres vegg, sa markedsansvarlig i Gadekunst, Ane Skjevestad.

På spørsmålet om hvilken vegg som står øverst på arrangørenes ønskeliste kom svaret spontant:

– Kunstsiloen! I andre storbyer har de klart å opparbeide seg såpass prestisjefylte vegger at kunstnere bidrar frivillig fordi de vet at verkene deres blir eksponert. Ved å få med kunstsiloen i år hadde satt byen enda mer på kartet, og det hadde vært helt fantastisk og fått de med, sa Ane Skjevestad.

Har du en vegg som du vil stille til disposisjon til Gadekunst, eller vil bidra som kunstner kan du sende en henvendelse til: Gadekunstlaug eller ta kontakt med Ane Skjevestad på mobil: 400 09 093.

Økonomisk støtte fra kommunen

Street art kommer i mange ulike variasjoner. Dette verket ble laget av kunstneren ENER Konings i forbindelse med fjorårets festival. Foto: Sedin Zunic

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe er glad for at gatekunsten har blitt synlig i bybildet, og oppfordrer eiere til stille vegger til disposisjon.

– Bergen og Stavanger er blant byene som i mange år har gjort seg bemerket med å ha urbant kunstuttrykk synlig i bybildet. Dette er en kunstform som er veldig levende i de fleste største byene i verden. Den viser kunstenes innerste vesen, det overraskende, ukjente og som bryter med vante forestillinger. Gjennom Gadekunst har dette kommet frem på en seriøs og ryddig måte der kunsten er i fokus. Kristiansand kommune har gitt tilskudd til festivalen, men de er avhengig av nært samarbeid med eiere av mulige arenaer. Jeg håper at folk melder seg slik at de får flater å jobbe på slik at de kan gi vegger et kunstnerisk uttrykk. Det finnes veldig mye spennende kunst, og her får man kunsten ut til folket, og det syns jeg er veldig flott, sa kulturdirektøren.

Kontaktperson for media

Markedsansvarlig for Gadekunst: Ane Skjevestad, mob: 400 09 093
Kulturdirektør Stein Tore Sorthe, mob: 415 08 561

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 24.03.2017 11:17
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?