Gå til hovedinnhold

Håper mange barn vil hilse på Sommertoget

Fungerende ordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, tar lørdag på seg ordførerkjedet og vil ønske NRKs Sommertoget velkommen sammen med så mange barn som mulig.

Gratis is

Fungerende ordfører, Jørgen Kristiansen, ønsker mange barn på perrongen når han lørdag kl 12.40 ønsker Sommertoget velkommen til Kristiansand. Foto: Marte KrogstadSommertoget ruller inn på Kristiansand jernbanestasjon lørdag 12. august kl 12.40. Byens fungerende ordfører, Jørgen Kristiansen, synes det ville være veldig trist om ikke byen gjorde stas på besøket av hele Norges Sommertoget når det legger turen innom Kristiansand.

– Jeg håper barnefamiliene stiller opp! Det kommer sikkert mange andre også, men Kristiansand er Barnas by fremfor noen, påpeker varaordfører, og viser til en undersøkelse fra mars måned som viser at Kristiansand oppfattes som Barnas by av 41 prosent av de spurte i Norge. De neste byene var Oslo og Bergen på kun to prosent.

– Det sier mye om hvilken posisjon Kristiansand har, sier fungerende ordfører Jørgen Kristiansen, som kan røpe at Hennig-Olsen Is kommer på perrongen med gratis is til alle.

Fantorangen

NRKs Sommertoget med blant annet Fantorangen ombord kommer til Kristiansand kl 12.40 lørdag 12. august. Foto: NRKNår Sommertoget med Fantorangen og Perla kommer på jernbanestasjonen lørdag 12. august kl 12.40, håper altså byens fungerende ordfører at mange barn er på plass. Sommertoget er bare som snarest innom i 20 minutter.

– Men på den korte tiden bør vi få gitt TV-seerne et godt bilde av Kristiansand som både barnas by og en internasjonal by. Lørdag feires også Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand og jeg får med meg noen av våre fargerike innbyggere fra festivalen.

– Kristiansand er en internasjonal by. Vi har internasjonale konserner representert med store bedrifter og våre 90.000 innbyggere representerer 150 forskjellige nasjoner, sier Jørgen Kristiansen.

Time for time

Lise Andreassen Hagir er programleder for time til time-sendingen med Sommertoget. Foto: NRKProgramleder på Sommertogets leder time for time-sendinger gjennom Rogaland og Agder er Lise Andreassen Hagir (bildet) fra NRK Rogaland. Hun håper mye folk stiller opp på jernbanestasjonen i Kristiansand, selv om Sommeråpent-sendingen på kvelden er fra Vennesla. Time for time-sendingen går av praktiske årsaker som opptak og sendes en time etter toget er framme på siste stopp – det vil si kl. 15.00 på NRK 1. Etter Dagsrevyen kommer det klipp fra reisen (kl.19.30).

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 10.08.2017 09:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?