Gå til hovedinnhold

Gründeruka Agder 2016

14.-20. november arrangeres Gründeruka Agder som består av over 30 ulike arrangementer med fokus på gründervirksomhet, kreativitet og innovasjon. Har du en god idé du vil få realisert? Da kan Gründeruka Agder hjelpe.

Gründeruka

Gründeruka Agder varer fra 14.- 20. november. Under uka kan gründere få informasjon, dele erfaringer, delta på kurs og arrangementer og opprette kontakt med gode hjelpere i virkemiddelapparatet. Foto: Gründeruka Agder

Gründeruka Agder har som mål å bidra til at det skapes flere vekstkraftige gründervirksomheter i landsdelen. Målgruppen er alle med interesse for entreprenørskap, de med en god idé eller lyst til å starte eller videreutvikle egen bedrift. Med over 30 ulike arrangementer blir det en spennende uke med fokus på kreativitet, forretningsutvikling og gründerskap.

– Vi gleder oss til en uke med mye aktivitet, og vi håper det kan være med å skape flere vekstbedrifter i Agder. Har du en idé, men vet ikke hvor du skal begynne, da er Gründeruka Agder et godt alternativ, sier Tina Abrahamsen som er prosjektrepresentant i prosjektgruppa for Gründeruka Agder.

Offisiell åpning og Gründerkveld

Gründeruka starter med en offisiell åpning mandag ettermiddag på Bluebox i Grimstad. Fylkesordførerne i Vest-Agder og Aust-Agder ønsker velkommen, og på programmet står mange spennende foredrag. Kvelden byr også på konsert, tapas og Kahoot-quiz.

Onsdag kveld arrangeres Gründerkvelden på CoWorx i Kristiansand. Arrangørene for kvelden er Kristiansand kommune i samarbeid med Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og partnere. Kvelden er en møteplass mellom kapitalen og gründerne. Her skal Erik Tønnesen fra Skagerak Capital fortelle hva en gründer som ønsker en investor må tenke på. Neste foredragsholder er Dag Terje Rian fra Televenture som er et av de ledende venture kapitalmiljøene i Norge. I sitt foredrag skal han fortelle hvorfor vi må tørre å investere i gründere.

Kvelden avsluttes med en pitchekonkurranse der fem lokale gründere får tre minutter hver til å fortelle sin forretningsider. Tina Abrahamsen.

– Kvelden byr på fem gode case med stor variasjon både lokalt og lenger enn globalt. Her får vi blant annet høre om teknologi som tenker raskere enn mennesker, et spennende bidrag til sirkulærøkonomi og bedring av anleggsbransjen, sier prosjektrepresentant Tina Abrahamsen.

Alle pitcherne får speed-date med investorer i etterkant for å få tilbakemeldinger på presentasjonen. Publikum er med å bestemme hvem som går av med seieren, og vinner får en reise til Technoport i Trondheim for læring og nettverksbygging sponset av SR Bank.

Ønsker du å være med på denne Gründerkvelden kan du melde deg på via denne linken. Påmeldingsfrist er 14. november.

Program

I løpet av Gründeruka er det er det mye spennende som skjer i regionen og her finner du komplett program for hele Agder.

I linken under finner du program for Kristiansand:

Program i Kristiansand

Tirsdag 15. november

Econa Crowdfunding-konferanse, Econa Kristiansand, Danske Bank (08:45 – 11:30, Econa Kristiansand). Påmeldingsfrist 10. november. 

Best på gjenkjøp – en introduksjon til USUS, (09:30, Sørlandet Kunnskapspark, Kristiansand). 

Robotene endrer samfunnet, InnovasjonsCafè, Innoventus Sør, Digin, Start Uia og DNB (11:00 – 14:00, CoWorx Kristiansand). 

Innføringskurs i etablering av egen virksomhet, EVA Senteret (18:00 – 21:00, EVA senteret Kristiansand).

Onsdag 16. november

Gründerkveld – Kapital møter Gründer, Kristiansand kommune, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og samarbeidspartnere (17:30, CoWorx Kristiansand). 

Torsdag 17. november

Kurs i digital markedsføring, EVA senteret (18:00 – 21:00, EVA senteret Kristiansand). 

IdéCafé, Start UiA (18:30 – 21:00, Markensgate 8, 4 etg). 

GNIST – samling, GNIST, CoWorx (20:00 CoWorx, Kristiansand). 

Fredag 18. november

Gründerukeavslutning: Minglekveld for gründere og gründerspirer, Innovasjon Norge med partnere (16:00 – 20:00, CoWorx Kristiansand og Teateret). 

Pop-up gründershop

Arkitektene Sonja Sjølie (f.v.) og Kristin Søndersrød Ose holder i disse dager på med å rigge i stand en pop-up gründershop i Kirkegata 22 som åpner tirsdag 15. november.

Gründeruka Agder byr på en rekke aktiviteter, og blant disse er en pop-up gründershop som retter fokus på å omdanne tomme lokaler i sentrum til levende lokaler for gründervirksomhet.

Kristiansand kommune er med i et nasjonalt nettverk kalt Levende Lokaler hvor hensikten er å fylle tomme lokaler og bekjempe og forebygge sentrumsdød i Kvadraturen. For å rette oppmerksomhet rundt tematikken blir det åpnet egen pop-up gründershop i Kirkegata 22.

– Kommunen har kartlagt tomme lokaler i sentrum i fire år, og på bakgrunn av det har vi blitt med i Levende Lokaler som er i regi av Norsk design- og arkitektursenter. Som et ledd i satsingen til nettverket og Gründeruka åpner vi denne pop-up gründershopen. Det er fordi vi skal se på tiltak som gjør at vi på en enkel måte kan ta i bruk tomme lokaler, sier plan-, bygg og oppmålingssjef Venke Moe.

Nytt liv i lokalet

Arkitektene Sonja Sjølie og Kristin Søndersrød Ose holder i disse dager på med å rigge i stand lokalet som vil holde åpent fra tirsdag 15. til lørdag 19. november.

– Både dette lokalet, og andre lokaler i denne delen av Kirkegata har stått tomme i lang tid. Gjennom Levende Lokaler har vi sett mange eksempler på hvordan en kan få liv i slike lokaler. Mye går ut på å få gårdeieren til å endre leiekontrakten til kortere frister og eventuelt senke leieprisen noen måneder. På denne måten kan leietakere få en sjanse til å starte opp og komme i gang. Tanken er at det er bedre å fylle lokalet over en kort tid enn å la det stå tomt, og dette er en fin mulighet for gründere å få vist seg frem, sier Sonja Sjølie og Kristin Søndersrød Ose ved Plan-, bygg- og oppmålingsetaten.

Kontaktperson for media

Prosjektrepresentant i prosjektgruppa for Gründeruka Agder, Tina Abrahamsen: 909 54 304

Pop-up gründershop, plan-, bygg og oppmålingssjef Venke Moe: 909 79 540 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 08.11.2016 17:09
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?