Gå til hovedinnhold

Gründere på topp ti i Austin, Texas

Delegasjon fra Agder deltok på South by Southwest i Austin, Texas. Delegasjonen bestod av blant andre ordfører Harald Furre, fylkesvaraordfører for Vest-Agder Tore Askildsen og en gruppe gründere fra Agder.

South by Southwest

Representanter fra Kristiansand kommune, Aust- og Vest-Agder fylkeskommune og Grimstad kommune var blant de som besøkte SXSW.  Her står de foran rådhuset i Austin før et møte med administrasjonen. Fra venstre: Tina Abrahamsen, Erle Holstad Wright, Linn Therese Bjugan, Kenneth Andresen, Tore Askildsen, Wenche Fresvik, Harald Furre, Tine Mette Falck og Bodil Slettebø. Foto: Jona Runarsdottir

Fra 7.-11. mars deltok delegasjonen fra Agder på South by Southwest. SXSW var tidligere kjent som en musikkfestival, men i senere år har den utviklet seg til å bli en av verdens største plattformer for møte mellom kreativitet, teknologi og politikk. Hvert år samles hundretusenvis av mennesker i Austin for å få med seg mangfoldet av foredrag, konserter og politiske diskusjonspaneler som SXSW har å by på. Det er over 2000 arrangementer, i tillegg til en stor messehall og en rekke såkalte side-events.

– Du må ut og markere deg globalt med en gang

I forkant av reisen har gründerne fra Agder deltatt i et forberedende program hvor de har lært å spisse budskapet i sine presentasjoner. Både forberedelser og organisering av reisen er gjort i regi av Aust-Agder fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune og Business region Kristiansand.

Ordfører Harald Furre, understreker viktigheten av et slikt tilbud for de lokale gründerne:

– For mange år siden kunne man operere i et nasjonalt eller europeisk marked, men nå vet vi at du må ut og markere deg globalt med en gang. Det at gründere fra Agder og Kristiansand kommer hit for å eksponere seg i det globale kunnskapsbildet, det tror jeg er viktig.

To gründere fra Agder på topp ti

Fra venstre: fylkesvaraordfører Tore Askildsen, gründer i Sharebox Leif Arne Dalane, gründer av Rebartek Max Trommer og ordfører Harald Furre. Foto: Jona Runarsdottir

For gründerne fra Agder gikk de første dagene av oppholdet i Texas med til deltakelse i pitchekonkurransen International Accelerator. Her fikk fem av gründerne fra Agder presentere sine forretningsplaner foran et internasjonalt dommerpanel og deretter svare på spørsmål. Gründerbedriftene som var med i reisefølge og deltok i pitche-konkurranse i regi av International Accelerator var Stabel Care, Bitmesh, Rebartech, Sharbox og Intoto.

Gründerselskapene Sharebox og Rebartek havnet på henholdsvis sjette og femteplass i den internasjonale konkurransen.

Furre er svært fornøyd med innsatsen til gründerne, og poengterer at kommunen gjerne bruker sine internasjonale kontakter for å hjelpe dem opp og frem.

– Vi er opptatt av at gründere i Kristiansand og på Sørlandet skal få vist seg frem for internasjonale investorer og på det internasjonale markedet. Kommunen og fylkeskommunen bidra til å fasilitere dette, fordi vi igjennom årene har etablert kontakter som for eksempel her i Austin.

Gründerselskapene Firemesh, Intoto og Appsens fra Agder leverte også solide presentasjoner og forteller at reisen til Texas har hjulpet dem å etablere mange verdifulle, internasjonale kontakter.

Inspirerende og fascinerende

Blant nye oppfinnelser og teknologier som ble vist frem i messeområdet var blant annet en 3D-printer for sushi, dynamiske matbrett som skal stimulere til økt matlyst, en rekke interaktive klesdrakter, nye spill, VR-briller og et selskap som skal sende opp en satellitt som kan produsere kunstige stjerneskudd over ditt arrangement. Kunstig intelligens og automatisering gikk igjen som plattform for mange av oppfinnelse og de nye teknologiene.

Forfatter: Erle Holstad Wright og Jona Runarsdottir
Publisert: 15.03.2019 13:27
Sist endret: 15.03.2019 13:45

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?