Gå til hovedinnhold

Grønn konferanse på Bragdøya

Energiverket i Kristiansand kommune inviterer til en grønn camp-konferanse på Bragdøya uten papirer, og med fokus på matsvinn og avfall.

Inspirert av kommunens miljøkurs

På grønn camp-konferanse på Bragdøya skal det sykles strøm til både smoothiemaskin og mobilladere. Prosjektleder Janne Rommetveit har satt seg på sykkelen som skal til Bragdøya sammen med arrangører fra Energiverket, fra venstre: Sebastian Grzywacz, Leif-Roar Kalleberg og Ragnhild Løvgren. Klima- og miljørådgiver Solvor B. Stølevik sender også med avfallsposer til søppelplukking fra kajakk. Foto: Ragna Marie Henden

– Vi ble inspirert til å få en tydeligere miljø-profil på vår camp-konferanse på Bragdøya etter kommunens kurs om hvordan lage grønnere arrangementer. I år vil vi derfor fokusere på å gjøre camp Bragdøya til en grønnere konferanse, sier prosjektleder Janne Rommetveit på Energiverket.

– Vi har løst det på vår måte med å ha egne miljøverter på campen som skal hjelpe og svare på spørsmål fra deltakerne om hvordan vi kan løse praktiske utfordringer. Fra kommunen har vi fått god hjelp av klima- og miljørådgiver Solvor B. Stølevik. Vi låner elsykler som gir strøm til både mobilladere og smoothie-maskin som vi må sykle strøm til. Det blir fokus på matsvinn, hvor vi skal veie matavfall og rester og selvsagt sortere avfallet riktig, sier Rommetveit, som gleder seg til å presentere opplegget for deltakerne.

Om kommunens miljøkurs

– Denne konferansen går foran med et godt eksempel, sier klima- og miljørådgiver Stølevik, som oppfordrer andre arrangementer og konferanser til å la seg inspirere og hente råd og erfaringer fra camp-konferansen på Bragdøya.

Inviterer til camp-konferanse på Bragdøya

Den grønne camp-konferansen starter 21. mai og er den tredje i rekken som inviterer deltakere fra hele Skandinavia til konferanse om sammenhengen mellom natur og psykisk helse. Her bor alle deltakerne i telt på Bragdøya og årets program inneholder tema som:  

  • Mennesket, båten og havet - En fenomenologisk forståelse av vår relasjon til naturen
  • Eventyrblanding i kajakk
  • Kjennskap til meg selv er forutsetningen for kjennskap til andre
  • Friluftslivets inntrykk og uttrykk

Camp-konferansen arrangeres av Energiverket i samarbeid med ABUP ved Sørlandet sykehus, Kirkens bymisjon, DNT Sør, UiA og NAPHA, nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid.

Energiverket er et lavterskel aktivitetstilbud for mennesker som har utfordringer knyttet til psykisk helse eller rus. Fokus er på muligheter, glede, aktivitet og fellesskap. Friluftsliv og mestring i naturen er en viktig del av tilbudet ved Energiverket.

Grønn informasjon til deltakerne

Som tips til andre konferanser deler vi camp-konferansens forhåndsinformasjon til deltakerne:

Under årets camp-konferanse på Bragdøya 21. – 23. mai vil du som deltager legge merke til at vi har en grønn og miljøvennlig profil.  Det vil under hele konferansen være til stede synlige miljøverter, som vil kunne være behjelpelige ift spørsmål og praktisk veiledning.

Som deltager oppfordrer vi deg til å ta med det du trenger av notatsaker, da dette ikke deles ut for å redusere søppel vi selv produserer. Programmet for konferansen vil rulle og gå på storskjerm, og en kopi henges opp, men du vil ikke få utdelt en egen kopi. Et tips kan derfor være å ta et skjermbilde på mobilen.

Miljøvertene vil etter hvert felles måltid veilede og hjelpe til med sortering og veiing av matavfall og biologisk avfall, og det vil være to sorteringsstasjoner for søppel. Vi vil med andre ord at du leverer fra deg alt avfall, og ikke som tidligere år tar dette med til land.

Vi gleder oss til å bidra til et grønnere arrangement og håper at du som deltager finner endringene meningsfylte og gode. Mer informasjon- og noen overraskelser kommer under åpningsdagen!

Velkommen til en grønnere konferanse!

Om camp-konferansen

Her finner du mer informasjon om camp-konferansen som starter 21. mai.

Informasjon om fjorårets konferanse

Informasjon om Energiverket

Kontakt

Prosjektleder Janne Rommetveit, mobil: 992 36 767
Avdelingsleder Leif Roar Kalleberg, Kristiansand kommune, 901 95 190
Klima- og miljørådgiver Solvor B. Stølevik, Kristiansand kommune, mobil: 952 27 301

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 21.05.2019 08:52
Sist endret: 21.05.2019 09:17

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?