Gå til hovedinnhold

Gratis utlån av skøyter ved isbanen

I helgene frem mot midten av mars tilbyr Kristiansand Ishockeyklubb gratis utlån av skøyter ved isbanen Kompis som ligger på Torvet.

Gratis utlån av skøyter

I helgene fra januar til midten av mars er det gratis utlån av skøyter ved isbanen Kompis som ligger på Torvet. Utlånsordningen er et samarbeid mellom Kristiansand Ishockeyklubb, BUA Kristiansandsand Øst og Vest, og Kristiansand parkvesen. Fra venstre: Bente Johannessen, ansvarlig for BUA Kristiansand Øst, styremedlem i Kristiansand Ishockeyklubb, Øystein Liebermann, Anne Robstad Martinsson, ansvarlig for BUA Kristiansand Vest og driftssjef i Kristiansand parkvesen, Kurt Tange Jensen. Foto: Marte Krogstad

Hver helg frem til midten av mars tilbyr Kristiansand Ishockeyklubb gratis utlån av skøyter til barn, unge og voksne som de kan bruke på isbanen Kompis som ligger på Torvet. Utlånsbua holder åpent lørdager og søndager fra klokken 12:00-16:00, men ved dårlig vær holder bua stengt. Skøytene kommer i størrelsene 29-47, og man kan låne både kunstløpskøyter og ishockeyskøyter.

I tillegg til å låne skøyter er det også mulig å kjøpe noe godt å bite i, samt kjøpe kaffe, saft eller kakao.

Vil få ishockey på banen

Kristiansand Ishockeyklubb har ansvar for utlånsordningen som drives på dugnad av lagmedlemmer og foreldre. Forrige helg stilte KIK’s U11-lag med flere innsatsfylte foreldre. Fra venstre Natalia Uvaeva, Monica Jørgensen og styremedlem i ishockeyklubben, Øystein Liebermann. Foto: Jan Harald Rismyhr

Bakgrunnen for utlånsordningen er å skape mer bevissthet rundt ishockeyklubbens tilbud. Utlånsordningen drives på dugnad av medlemmer i ishockeyklubben, og alle inntekter fra salgsvarer i bua går til lagkassen.

– Vi ønsker å skape bevissthet om at det finnes et ishockeytilbud i Kristiansand. Bua drives på dugnad, og vi som står der er representanter for ishockeyklubben. Her kan foreldre og barn komme å stille spørsmål og få mer informasjon om idrettstilbudet som vi har. Det er ikke skummelt å drive med ishockey, det er faktisk den idretten med færrest skader, og det er strenge regler, sier styremedlem i Kristiansand Ishockeyklubb, Øystein Liebermann, før han legger til:

– Vi ser at det som vokser mest innfor ishockey er jentehockey, og vi opplever at når barna får på seg ishockeyskøyter syns de aller fleste at det er kjempegøy. Til nå har vi stått i bua én helg, og det var en super opplevelse. Fremover satser vi på å ha utlån hver helg, så sant det er vær til det, sier Liebermann.

40 par skøyter

Kristiansand Ishockeyklubb har fått lånt 40 par skøyter gjennom BUA-ordningen til Fritidsetaten Øst og Fritidsetaten Vest. Begge fritidsetatene har selv opplevd stor pågang med utlån av skøyter, og er veldig positive til tiltaket om gratis utlånsordning.

– Vi har vært ved Kompis to ganger i desember og vi opplevde at det er enorm pågang på å låne skøyter, så Kompis har blitt kjempepopulært. Denne utlånsordningen gjør det lettere for folk ved at de kan låne skøyter rett ved isbanen, i stedet for å dra til Strømme eller Slettheia, sier Bente Johannesen, ansvarlig for BUA Kristiansand Øst.

– BUA's intensjon er å få folk i aktivitet, og da må BUA være der hvor folk er. Vi har flere ganger hatt utlån av skøyter ved isbanen, og opplevd stor pågang. Denne ordningen til ishockeyklubben er derfor veldig bra, sier Anne Robstad Martinsson, ansvarlig for BUA Kristiansand Vest.

Prøveprosjekt

Kristiansand parkvesen har lånt ut bua til ishockeyklubben som et prøveprosjekt, og koordineres av driftssjefen i parkvesenet.

– I fjor var det stor suksess med isbanen, og i år ønsket vi å få til noe mer. Dette samarbeidet mellom ishockeyklubben og fritidsetatene bidrar til økt aktivitet på banen, og det er kjempepositivt. Denne ordningen er nå et prøveprosjekt ut sesongen som er frem til midten av mars, sier driftssjef Kurt Tange Jensen i parkvesenet.

Kontaktpersoner

Har du spørsmål om Kristiansand Ishockeyklubb kan du kontakte:
Styremedlem i Kristiansand Ishockeyklubb, Øystein Liebermann, mobil: 908 91 372

Har du spørsmål om BUA kan du kontakte:
Bente Johannessen, ansvarlig for BUA Kristiansand Øst, mobil: 950 02 425
Anne Robstad Martinsson, ansvarlig for BUA Kristiansand Vest, mobil: 476 18 409

Kontaktperson for media

Driftssjef i Kristiansand parkvesen, Kurt Tange Jensen, mobil: 970 500 90

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 04.03.2019 07:57
Sist endret: 11.03.2019 15:01

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?