Gå til hovedinnhold

Gratis parkering!

Kristiansand kommune tilbyr gratis parkering på kveldstid i parkeringshusene Slottet og Gyldengården, og i Kilden parkeringshus på søndager.

Gratis parkering på kveldstid

Avdelingsleder Ole Jacob Rynning-Tønnesen i Kristiansand Parkering informerer om gratis parkering i Gyldengården, Slottet og Kilden parkeringshus. Foto: Ragna Marie Henden

– Kristiansand Parkering tilbyr gratis parkering i parkeringshusene Slottet og Gyldengården på kveldstid. Tilbudet gjelder i tidsrommet fra kl 17 til 24, og lørdag fra kl 13 til søndag kl 24. Det er også fortsatt gratis parkering for el- og hydrogenbiler fra kl 6 til 18 i Kilden parkeringshus. På søndager er det gratis for alle biler i Kilden parkeringshus fra kl 8 til 16, forteller avdelingsleder kontor i Kristiansand Parkering, Ole Jacob Rynning-Tønnesen.

Trekk billett – taksten er null

– For å parkere gratis er det nødvendig å trekke billett ved bommene i P-husene Gyldengården og Slottet på vanlig måte, men taksten er null kroner i gratisperioden, forteller Rynning-Tønnesen.

Fra gateplan til parkeringshus

– Bystyret vedtok i 2017 at avgiftstiden for gateparkering skulle utvides mandag til fredag fra kl 17 til 19, og lørdager fra kl 13 til 17.

– I denne sammenheng etablerte Kristiansand Parkering et gratistilbud i parkeringshusene Gyldengården og Slottet. Begrunnelsen var behovet for å overføre parkering fra gateplan til parkeringshus. Endringen ble innført allerede 1. desember i 2017, forteller Rynning-Tønnesen, som ser behovet for å informere om tilbudet på nytt.

– Kapasiteten i de kommunale parkeringsanleggene er ikke fylt opp enda på kveldstid, så her vil kanskje flere benytte gratisparkeringen. Det er begrenset parkeringskapasitet i boligsonene på ettermiddags- og kveldstid. Mange leter også etter parkeringsplass på gateplan for å være med på aktiviteter i sentrum på kveldstid. Her er det mye enklere å benytte et parkeringsanlegg og som er gratis. Vi slipper da også unødig letekjøring i sentrum, sier avdelingsleder i Kristiansand Parkering.

Slottet parkeringshus

Slottet parkeringshus i Tordenskjolds gate 17/Fjellgata 3 har 400 parkeringsplasser.

Slottet parkeringshus i Tordenskjolds gate 17/Fjellgata 3 har 400 parkeringsplasser, og er døgnåpent.

Adresse: Tordenskjolds gate 17/Fjellgata 3

Innkjøring via E18/E39 eller Tordenskjolds gate. Parkeringshuset har 400 plasser og ligger i forretningskvartalet Slottet. Merk høydebegrensning ved innkjøring. Bilhenger kan ikke benyttes.

Gyldengården parkeringshus

Parkeringshuset Gyldengården i Skippergata 38 ligger under bakkeplan, og er på tre etasjer. Enkleste tilgang er avkjørsel til Skippergata fra Festningsgata.

Parkeringshuset Gyldengården i Skippergata 38 ligger under bakkeplan, og er på tre etasjer. Enkleste tilgang er avkjørsel til Skippergata fra Festningsgata.

Adresse: Skippergata 38

Parkeringshuset i Gyldengården ligger under bakkeplan og har 310 plasser.

Porten til parkeringshuset Gyldengården åpner kl 6 og stenger kl 24 hver dag. Merk høydebegrensning ved innkjøring. Bilhenger kan ikke benyttes.

Kilden parkeringshus

Kilden parkeringshus har fire etasjer og innkjøring fra bakkeplan.

Kilden parkeringshus har 400 plasser og er plassert på Odderøya ved Kilden kulturhus.

Adresse: Sjølystveien 9

Kontakt

Kristiansand Parkering 

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 15.01.2019 15:52
Sist endret: 02.12.2019 08:26

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?