Gå til hovedinnhold

«Gratis» møtevann til ordføreren

Drikkevannsjefen i kommunen brukte Verdens vanndag til å overrekke ordfører Harald Furre flotte vannkarafler. De kan han fylle med superbillig kommunalt møtevann fra springen.

Godt og billig

På Verdens vanndag fikk ordfører Harald Furre overrakt fem vannkarafler av byingeniør Terje Lilletvedt.

- Det er mange gode grunner til at vi bør drikke vann fra springen i stedet for å kjøpe vann på flasker: Vannet er like bra, det er alltid tilgjengelig og det er vanvittig billig. En halv liter vann fra springen koster mindre enn et halvt øre! I butikken betaler du fort 15-20 kroner for en halvliters flaske, sier byingeniør Terje Lilletvedt.

Han har ansvaret for drikkevannet til innbyggerne i Kristiansand. Drikkevannet kommer fra Tronstadvann og Rossevann, og kvaliteten er meget bra.

- Vannet vårt er klart og helt rent. Fyll opp drikkeflasker og gi dem litt tid i kjøleskapet, og du har duggfriskt vann til trening, jobb og møter. Hvis du vil, kan du jo smaksette vannet med en sitronskive eller en bit lime, oppfordrer drikkevannsjefen.

Verdens vanndag i 25 år

En halv liter friskt vann fra springen koster mindre enn et halvt øre.

- Tusen takk. Det er viktig å drikke vann, særlig for oss som sitter mye i møter og drikker mye kaffe. Vann fra springen er billig, og et supergodt alternativ, kvitterte ordfører Harald Furre da han fikk overrakt de fem karaflene.

FN bestemte for 25 år siden at 22. mars skal være Verdens vanndag. Dagen markeres hvert år verden over, for å minne om hvor utrolig viktig vann er. I dag mangler over 660 millioner mennesker gode drikkevannskilder.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 22.03.2017 14:53
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?