Gå til hovedinnhold

Gjør byen triveligere – også til jul

«Vi gjør byen triveligere», sier Parkvesenet på sine nettsider. Det gjelder ikke bare med blomsterprakt sommerstid. Ta deg en tur på Torvet og nyt julepynten, skøytebanen og Julebyen Kristiansand.

Kreative

– Komplett vinter- og julestemning på Torvet. Ida Høsteland (t.v) og Elisabeth Skibsrud, begge 15 år, synes julepynten i parken er flott og at den skaper ekstra trivsel på isbanen på Torvet. Foto: Svein Tybakken

Parksjef i Kristiansand kommune, Aase M. Hørsdal, ser fornøyd opp mot trærne i Wergelandsparken som er pyntet med store hjerter, stjerner og kuler i flere farger. Hun skryter uhemmet av sine kreative medarbeidere. Leder for parkvesenets sentrum-sone, Arnvid Sejnæs, avbryter prepareringen av isbanen på Torvet og kommer bort til sjefen sin.

– Aase er en fantastisk sjef som lar oss få være kreative. Vi er kjempetakknemlige for at vi får lov å holde på med verdens beste jobb – å gjøre Kristiansand trivelig å bo i, sier sonelederen og får enda mer skryt i retur av parksjefen.

Ide fra Tenerife

Parksjef Aase M. Hørsdal viste bilde av julepyntet torv fra Tenerife i Spania til soneleder Arnvid Sejnæs i fjor. Det har resultert i flott julepynt høyt oppe i trærne i Wergelandsparken. Foto: Svein Tybakken

– Vi har en flott gjeng som er utrolig engasjerte i jobben sin. Jeg viste Arnvid og de noen bilder jeg tok på Tenerife i fjor. Så har de ut fra det funnet på den gode ideen å bruke trærne i Wergelandsparken til å henge opp digre kuler, hjerter og stjerner. De er så kreative og flinke. Jeg er kjempestolt av dem, sier parksjef Aase og viser oss bildene fra Tenerife hun har på mobiltelefonen.

– Vi elsker å pynte, sommer som vinter. Vi har i mange år hatt som mål å gjøre Kristiansand til Norges blomsterby. Nå er det julebyen Kristiansand vi satser høyt for å profilere sammen med andre aktyører i byen, sier den sprudlende sonesjefen i sentrum. Arnvid Sejnæs har ansvaret for Kristiansand kommunes parkvesens parker og grøntanlegg i hele Kvadraturen samt for gartneriet på Lund.

Alle med

Her sveiser Arnvid Sejnæs sammen et hjerte av armeringsjern. Jernet er rester fra et privat byggeprosjekt som han hadde fått pålegg av kona si om å fjerne fra gårdsplassen. Parkvesenets egen blomsterdekoratør, Sylvi Merethe Eikild, er i ferd med å pynte hjertet med einerbar og lys og gjøre julepynten lekker og klar for trærne i Wergelandsparken. Foto: Parkvesenet

– Vi er i sving alle sammen med dette. De fleste av oss er anleggsgartnere, men vi har en usedvanlig allsidig og morsom jobb. Blomsterdekoratøren vår er jo den som sørger for at det dekorative er på plass. Vi har bøyd armeringsjern og sveiset kuler, hjerter og stjerner som så er pyntet med lys. Og de er hengt opp i trærne med skikkelige sikkerhetslenker, sier Sejnæs, som forteller at lunsjpausene går med til å utveksle stadig nye, kreative ideer.

– Noen synes det er litt glorete, sier parksjefen, forsiktig.

Kommer mer

– Og noen tror det er batteri som gir lys i hjertene og stjernene. Vi skjuler jo ledningene så godt vi kan. Julepynt skal skape liv og stemning. Da må det glore litt, men ikke for mye. Vi kunne ikke hatt all staffasjen som er på bildet ditt fra Tenerife, fastslår soneleder Sejnæs, som mer enn antyder at det skal komme mer julestas i Julebyen fram mot jul.

– Det er foreløpig en hemmelighet. Men vi skal avsjekke ideen nærmere med deg før vi lanserer det, Aase, smiler soneleder Sejnæs til sjefen mens han entrer prepareringskjøretøyet igjen. Etter få minutter er «Kompis» speilblank og klar for store og små, skøyteglade kristiansandere.

Parksjef Hørsdal er bare et stort smil.

Les mer om alt parkvesenet har ansvar for her: Parkvesenet

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 06.12.2018 12:02
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?