Gå til hovedinnhold

Girl Tech Fest

8. november arrangeres Girl Tech Fest for jenter i 4. og 5. klasse på Kristiansand folkebibliotek. Her vil det bli workshops innen programmering, LEGO WeDo, 3D-print, Micro:Bit og LEGO Mindstorms. Påmelding er nå i gang.

Girl Tech Fest

Kristiansand folkebibliotek inviterer jenter i 4. og 4. klasse til teknologifest 8. november.  Foto: Oslo Innovation Week/Gorm K. Gaare.

I 2015 ble Girl Tech Fest arrangert for første gang av Jenter Koder under Oslo Innovation Week. Siden den gang har flere folkebiblioteker i Norges storbyer arrangert Girl Tech Fest. I år arrangeres også teknologifesten på Kristiansand folkebibliotek, og jenter i 4. og 5. klasse er invitert.

Girl Tech Fest arrangeres i samarbeid med Vitensenteret Sørlandet og avholdes 8. november på Kristiansand folkebibliotek. På programmet står programmering og teknologi.

– Bakgrunnen for valgt målgruppe er vi ønsker å fremheve viktigheten av IKT-faget, og ufarliggjøre dette. Ved å involvere jentene i programmering, lære dem robotikk i praksis og skaffe dem generell forståelse av denne type teknologi tilegner de seg kunnskap som er viktig å ha for jobber i fremtiden, sier arrangementsansvarlig og IKT-ansvarlig, Adnan Agic ved Kristiansand folkebibliotek før han forklarer mer detaljert om programmets innhold.

– Girl Tech Fest vil inneholde ulike stasjoner hvor jentene kan få prøve seg frem. Dette innebærer Micro:Bit som er programmering på en mini-PC, programmering i LEGO WeDo og Mindstorm der både programmering og robotikk er sentralt. Vi skal ha eget rom for tankeknøtter og oppgaver, og en stasjon til 3D-printing, sier arrangementsansvarlig og IKT-ansvarlig, Adnan Agic.

Bygger nettverk

På Girl Tech Fest kan jenter lære om teknologi, samt teste ut ulike former for programmering og koding. Foto: Oslo Innovation Week/Gorm K. Gaare.

Kristiansand folkebibliotek har i flere år samarbeidet med Lær Kidsa Koding som er en frivillig forening der voksne lærer jenter og gutter fra 7 år og oppover ulike programmeringsverktøy. Gjennom Girl Tech Fest ønsker folkebiblioteket å skape en felles møteplass for jenter som interesserer seg for programmering og koding.

– Våre erfaringer med Lær Kidsa Koding tilsier at det er jenter som er interessert i dette, men de er jobber mye på egen hånd. Slike samlinger vil være med på å bygge opp nettverk like mye i klassen og på skolen som i byen vår. Her har biblioteket en viktig rolle til å være møteplass for dem, og da er vi nødt til å legge opp til slike arrangementer, sier Adnan Agic.

Program og påmelding

Girl Tech Fest arrangeres på Kristiansand folkebibliotek 8. november og varer fra klokken 09.00 til 13.15. Arrangementet vil avholdes i underetasjen i foredragssalen og i datalaben i 2. etasje. Arrangementet er gratis og vil foregå i skoletiden.

Program
Kl. 09.00 – 09.20 – velkommen m/ foredrag av Hanne Halleraker Gürün fra KR-IKT som skal holde et miniforedrag om å være kvinne i IT-bransjen.

Kl. 09.30- 10.30 – workshop
Kl. 10.30 - 11.00 – spisepause (ta med matpakka)
Kl. 11.00 - 12.00 – workshop
Kl. 12.15 - 13.15 – workshop

Med forbehold om endringer.

Girl Tech Fest er nå fullbooket.

Kontaktperson for media

Arrangementsansvarlig Adnan Agic, 415 15 140 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 10.10.2017 16:25
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?