Gå til hovedinnhold

Gatekunst på kulturskolen

Deler av Musikken hus gjennomgår nå en kunstnerisk forvandling i forbindelse med Gadekunst-festivalen 2017. Arbeidet skal foregå frem til 25. juni, og da vil det endelige motivet kunne sees i sin helhet frem til 1. oktober.

Ærefullt oppdrag

Deler av kulturskolens vegger har blitt malt i turkis farge som del av grunnarbeidet. Frem til 25. juni skal kunstnerne Sedin Zunic og Håkon Andersen fra Gadekunstlauget arbeide med motivet.

Gadekunst-festivalen er godt i gang, og på disse stedene lager lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere ulike kunstverk rundt omkring i byen. Da festivalarrangørene KRS Gadekunstlaug søkte etter vegger og flater tidligere i våres var Knuden – som er navnet til Kristiansand kulturskole, en av aktørene som stilte vegger til disposisjon. Markedsansvarlig for Gadekunst, Ane Skjævestad kan fortelle at de ble veldig glade for å få muligheten til å utsmykke kulturhuset til barn og unge.

– Når kulturskolen ringte for å stille bygget til vår disposisjon var det ingen tvil. Skolen er både et originalt bygg og barn og unges kulturhus, og det var viktig for oss å kartlegge brukerne av bygget og ivareta deres ønsker i prosessen. Det er en ære å få lage et kunstnerisk hus til barn og ungdom. Det fortjener de! Nå som grunnarbeidet er utført skal kunstnerne Sedin Zunic og Håkon Andersen lage et motiv i en drømmende stil. Når kunstverket er ferdig blir turkis fargen dempet og resultatet vil bli en stor overraskelse, sa Ane Skjævestad.

Tangen trådde til

Elever fra Tangen videregående skole bisto med grunnarbeidet.

Bakgrunnen for forvandlingen var å gjenspeile kulturskolens aktivitet på utsiden. Til å bistå i forarbeidet fikk kulturskolen hjelp fra elever på Tangen videregående skole som studerer byggfag med fordypning i maling.

– Vi stiller skolen til Gadekunstlaugets disposisjon fordi vi ønsker å gjøre kulturskolen mer synlig for barn og unge i Kristiansand. Denne kunstneriske utsmykkingen gjenspeiler det som skjer inne utenpå, og i prosessen har vi vært så heldige og fått hjelp fra seks elever fra Tangen. Sammen med læreren Harry Hartvigsen har de gjort en fantastisk jobb med å få ferdig grunningen av elementene som skal dekoreres, og vi gleder oss til det ferdige resultatet, sier rektor for Knuden, Sjur Høgberg.

Fargene skal tilbakestilles

Den kunstneriske utsmykkingen kan sees i sin helhet frem til 1. oktober da deler av veggene skal tilbakestilles til originale farger.

– Vi har fått tillatelse fra byggesaksavdelingen i kommunen at kunstverket ved inngangspartiet kan bli værende i 1 år, og kunstverket på tårnet frem til 1. oktober 2017. Etter det skal veggene tilbakestilles til originale farger, sier rektoren.

Kontaktperson for media

Rektor for kulturskolen, Sjur Høgberg, mob: 400 34 054
Markedsansvarlig for Gadekunst, Ane Skjævestad, mob: 400 09 093

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 16.06.2017 14:54
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?