Gå til hovedinnhold

Gatefest på Kulturnatta

Lørdag 17. september stenges et kvartal i Kongens gate for biltrafikk til fordel for en innholdsrik gatefest. Gatefesten inngår som en del av Kulturnatta.

Alternativ gatebruk

Anne S. Lislevand, Jørgen Skauge og Kim Øvland skal gjøre om dette kvartalet til et kulturkvartal Foto: Marte Krogstad

– Kvartalet mellom Markens og Vestre Strandgate blir stengt for biler og trafikk fra fredag kveld til søndag fordi Kulturnatta vil ha hovedarenaen sin her i år. Torvet er jo ikke særlig fremkommelig for tiden, sier Jørgen Skauge hos kulturdirektøren.

Han er programansvarlig for gatefesten som kulturdirektørens kontor og kommunens by- og samfunnsavdeling har tatt initiativ til. Gatefesten var opprinnelig planlagt uka etter Kulturnatta, men arrangøren valgte å se disse to arrangementene i sammenheng.

– I tillegg til en rekke kulturinnslag spesielt produsert for Kulturnatta handler det også om å koordinere og sette allerede planlagte og igangværende kulturbegivenheter inn i dette arrangementets ramme, sier Skauge.

Kulturarena

I dette prosjektet har kommunens avdeling for by og samfunn spilt en betydelig rolle. De har gjennomført flere stunt med alternativ gatebruk tidligere, og dette ser de på som en glimrende mulighet til å vise hva gater og andre byrom kan brukes til dersom bilene blir fjernet.

– Det er jo meningen at gateparkering skal reduseres kraftig i forbindelse med byggingen av nytt parkeringshus på Torvet. Vår oppgave er å synliggjøre for folk at vi dermed får muligheter til å bruke gatene til noe annet enn å parkere biler der, sier Anne Lislevand i avdelingen for by og samfunn.

Sammen med kollega Kim Øvland trekker hun i trådene for å omskape kvartalet til en kulturarena på Kulturnatta. Christina Rasmussen fra plan- og bygningsetaten er trukket inn i prosjektet for å møblere byrommet med gress, planter og annet som skaper en helt annen atmosfære enn gateløpet har i dag.

Mangfold

Programmet for gatefesten er spekket med ulike typer innslag. Det hele starter klokka 12 om formiddagen og varer til over midnatt. Det blir internasjonale matboder, konserter, rappellering, mat, live grafitti, silketrykk og dans i regi av Samsen Kulturhus.

Det blir også innslag fra SAND-festivalen som pågår på Aladdin, gateyoga og en rekke andre kulturelle bidrag. Ett av innslagene har arrangøren kalt Gateprat. Her vil aktuelle temaer bli tatt opp til diskusjon. Det hele avsluttes med åpning av Teateret og kulturnattaklubb der.

Gatefest program

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 14.09.2016 13:45
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?