Gå til hovedinnhold

Fyrverkeri fra Odderøya

Fellesfyrverkeriet på nyttårsaften blir også i år sendt opp fra toppen av Odderøya.

Seks minutter 

På nyttårsaften kan du nyte det offentlige fyrverkeriet som skytes opp fra toppen av Odderøya.Tradisjonen tro stiller Kristiansand kommune opp med et offentlig nyttårsfyrverkeri også i år. Fra midnatt og seks minutter framover kan publikum glede seg over fargesprakende pynt på nyttårshimmelen.

Ikke i Kvadraturen

Som tidligere år er det også denne gangen lov å bruke privat bakkefyrverkeri nesten over hele kommunen. Unntaket er i Kvadraturen og det nærmeste området rundt. Se kartet som ligger som vedlegg.

Ikke lov her

Brannvesenet håper på en rolig inngang til det nye året, og ber publikum hygge seg med fyrverkeriet på en fornuftig måte.

– Det er viktig å følge bruksanvisningen, bruke vernebriller og styre fyrverkeriet mot ufarlige steder. Husk også at det i utgangspunktet ikke er tillat å sende opp fyrverkeri i tettbebyggelse, nær tørr skog eller andre brannfarlige omgivelser. De som bor i boligfelt bør søke til en fotballøkke eller et annet åpent område, sier branninspektør John Torgeir Roland i forebyggende avdeling ved Kristiansandregionen brann og redning.

Han har flere gode råd:
– Ikke bruk lighter når du skal tenne på fyrverkeriet. Da risikerer du at det kan ta fyr midt på lunta, og ikke ytterst. Bruk stjerneskudd eller egnede fyrstikker. Husk også å ikke tenne på fyrverkeriet på nytt dersom det ikke avfyres. For å unngå fare for brann i søppeldunker bør restene av fyrverkeriet stå ute til neste dag, før du kaster det. Alkohol og fyrverkeri hører heller ikke sammen. Overlat til edru personer å tenne på fyrverkeri, sier Roland.

Gode råd

Åtte timer

I 2018 selges fyrverkeri 29., 30. og 31. desember. Det er lov å bruke fyrverkeri fra klokka 18.00 på nyttårsaften og to timer inn i det nye året. 

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 27.12.2018 08:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?