Gå til hovedinnhold

Fylkesmannen fastslår flere lovbrudd

Fylkesmannen har slått fast at barneverntjenesten ikke har gitt forsvarlige tjenester til den 15 år gamle jenta som knivstakk og drepte en 17 år gammel jente på Sørlandssenteret i fjor.

Kritikk mot barnevernet

I rapporten slår Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder fast at barnevernstjenesten i Kristiansand kommune har begått flere lovbrudd.

Oppvekstdirektør Svein Ove Ueland.

– Vi har ikke gitt forsvarlige tjenester, og jenta har ikke fått medvirke på en forsvarlig måte. Dette er en alvorlig og svært beklagelig sak. En ung jente er drept, og en annen ung jente under barnevernets omsorg, er siktet for å ha begått drapet. Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har gjort en god nok jobb, sier oppvekstdirektør Svein Ove Ueland.

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder retter kritikk mot barnevernstjenesten på flere områder. Kritikken går på at barneverntjenesten ikke har hatt et godt, systematisk arbeid i saken og at jenta ikke har fått medvirke på en forsvarlig måte.

Oppvekstdirektør Ueland sier at rapporten er grundig, og at kritikken som påviser lovbrudd er berettiget.

– Barneverntjenestens arbeid har vært for mye styrt av de hendelsene og krisene som har vært i løpet av denne perioden. Vi har ikke klart å få et planmessig godt nok arbeid, noe vi er svært lei oss for, sier Ueland.

 Ueland sier man vil gå systematisk gjennom han det er jobbet i denne saken. Videre vil han styrke oppmerksomheten rundt hvordan det jobbes, særlig knyttet til ungdom som krever ekstra innsats.

Rapporten vil også bli lagt fram for politikerne.

Rapporten

Kontaktperson for media

Oppvekstdirektør Svein Ove Ueland:  908 41 127

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 07.02.2018 12:40
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?