Gå til hovedinnhold

Furre utnevnt til æresborger av Austin

26. april ble ordfører Harald Furre utnevnt til æresborger av Austin, Texas. Bakgrunnen for besøket var å lære hvordan Austin har drevet nærings- og byutviklingsarbeid.

Gode relasjoner

 Ordfører Steve Adler i Austin utnevnte ordfører i Kristiansand, Harald Furre, til æresborger.

- Kristiansand og Austin har hatt gode relasjoner over mange år. Vi har flere ganger besøkt Austin, som er et eksempel på godt samarbeid mellom næringslivet, det offentlige og akademia. Vi har lært mye av Austin og blir stadig imponert av hva man får til her, sier Furre.

– Stor stas!

Det var under et møte med Austin-ordfører Steve Adler i Austin City Hall at Furre fikk æresutnevnelsen.

- Stor stas! Austin er en imponerende by på mange måter. Kombinasjonen av livskvalitet, kultur, universitet og entreprenørskapskultur gjør at byen har hatt en fantastisk vekst. Det er mange paralleller til Kristiansand, om enn i mindre målestokk, sier Furre.

Austin, hovedsetet i delstaten Texas, har på rekordtid vokst til å bli USAs 11. største by og er fremdeles landets hurtigst voksende by. Austin bruker æresborger-tittelen som en gest for å sette ekstra pris på folk fra steder som byen har sterke relasjoner til. En rekke av delegasjonsmedlemmene fra Vest-Agder fikk den samme utnevnelsen som Furre i etterkant av besøket til Austin.

Forfatter: Arne Roger Janse, tekst og foto
Publisert: 29.04.2017 16:05
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?