Gå til hovedinnhold

Fullriggeren Sørlandet feirer 90-årsjubilum

Fullriggeren Sørlandet feirer 90-årsjubileum i år, og lørdag 19. august klokken 11.00 er det klart for feiring ved Kilden. Her blir det en rekke kulturelle innslag, taler, kake, is og kaffe, samt muligheten til å gå om bord på skuta.

Jubileumsfeiring

Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger, og det første nordeuropeiske skoleskipet som har seilt jorden rundt. I år fyller skuta 90 år og jubileet feires i Kristiansand.

Fullriggeren Sørlandet ble bygd i 1927 som bygg nr. 1 på Høivolds mekaniske verksted. I år er skuta 90 år, og er verdens eldste fullrigger i aktiv tjeneste. Lørdag 19. august klokken 11.00 inviteres publikum til jubileumsfeiring utenfor siloen ved Kilden.

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe ønsker velkommen og skal lose publikum og aktørene gjennom dagens program. Først ut er musikalsk innslag fra Vågsbygd skolemusikkorps med drilljenter. Deretter blir det taler fra ordfører Harald Furre og havnedirektør Halvard Aglen.

Klokken 12.00 åpnes skuta for publikum, og her kan man gå om bord og oppleve fullriggeren på nært hold. Fra skuta blir det også musikalsk innslag fremført av Fullriggeren Sørlandets Shantykor etterfulgt av trommerytmer fra BomBom Patruljen.

På området blir det også servering av gratis kaffe, kake og is, og kommunens vannvogn er til stedet for å utdele vann. Siste post på programmet er et innlegg fra direktør Per Filip Sommerstedt i Stiftelsen Fullriggeren som blant annet skal fortelle om skutas fremtidige planer.

Jubileet avsluttes klokken 14.00.

Velkommen skal du være til jubileumsfest.

Kontaktperson for media

Daglig leder TRS Kristiansand, Marianne Tronstad, mob: 941 32 042 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 16.08.2017 09:29
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?