Gå til hovedinnhold

Fuktskader i barnehage

Det er i løpet av mai oppdaget fuktskader i barnehagen på Øvre Slettheia oppvekstsenter.

Ikke helsefarlig

Det er oppdaget fuktskader i barnehagen på Øvre Slettheia oppvekstsenter. (Foto: Øvre Slettheia oppvekstsenter) Kommunen har engasjert et firma til å gjøre foreløpige undersøkelser av skadene. Undersøkelsene viser at det er fuktskader flere steder. Noen av stedene kan skadene være store.

Miljørettet helsevern i Kristiansand kommune har vurdert resultatene av de foreløpige undersøkelsene.

– Disse viser at det er helt trygt å drive barnehagen fram til det blir kaldere og fuktigere vær i høst. Det er altså ikke helsefarlig å være i barnehagen, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Miljørettet helsevern har ansvaret for å kontrollere om det fysiske miljøet er trygt for barna. Kommuneoverlegen leder miljørettet helsevern.

Kommuneoverlegen og miljørettet helsevern har stilt som betingelse at ventilasjonsanlegget er på hele tiden, at steder som er undersøkt dekkes til, at det luftes godt og at barnehagen har så mange av aktivitetene som mulig ute.

– Vi gjør alt dette. I sommerferien skal bygget undersøkes grundigere. Etter det vet vi mer om hva som skjer videre. Vi planlegger for at det kan ta lang tid å reparere skadene, derfor er vi i gang med å undersøke hvor vi kan drive barnehagen fra cirka begynnelsen av oktober, sier enhetsleder Tormod Lien ved Øvre Slettheia oppvekstsenter. Onsdag kveld holdt han informasjonsmøte for barnehage-foreldrene, sammen med kommuneoverlegen og Tiril Bjønnes fra Kristiansand Eiendom.

Undersøkelsene om midlertidig sted å være gjøres i samarbeid med oppvekstsektoren og Kristiansand Eiendom. Oppvekstsektoren har det øverste ansvaret for de kommunale barnehagene. Kristiansand Eiendom har ansvaret for alle byggene kommunen eier.

Kontaktpersoner for media

Tormod Lien: 901 45 091
Dagfinn Haarr: 482 67 701
Eiendomssjef Hans-Christian Gram i Kristiansand Eiendom: 908 31 223
Assisterende oppvekstdirektør Svein Tore Kvernes: 915 72 399

 

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 14.06.2018 14:47
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?