Gå til hovedinnhold

Frokostmøte om sirkulær økonomi

23. januar klokken 08.15-09.30 arrangeres gratis frokostmøte om sirkulær økonomi på Grønt senter. På frokostmøtet kan du lære mer om å utnytte alle ressurser best mulig.

Smartere produksjon

Den sirkulære økonomiens mål er å utnytte alle ressurser best mulig. Minst mulig skal kastes som avfall, men holdes i et kretsløp der stadig resirkulering fører til mindre behov for å ta ut nye råvarer. (kilde www.ks.no) Illustrasjonen er hentet fra www.ks.no og er laget av BLY.

– Vi lever i en tid hvor vi bruker og misbruker utrolig mange ressurser. Vi kjøper og kaster mange ting og vi produserer mye avfall. Dette har en høy kostnad både for miljøet og klimaet. Det å identifisere måter å redusere avfall, produsere smartere, gjenbruke avfall samt finne nye metoder for å produsere er avgjørende for å bekjempe klimaendringer. Det er også avgjørende for å skape nye arbeidsplasser og også for å få en bærekraftig økonomisk vekst, sier miljørådgiver i Kristiansand kommune, Elizabeth Rojas.

I den forbindelse arrangerer Kristiansand kommune, Grønt senter, Stiftelsen Miljøfyrtårn og Klimapartnere gratis frokostmøte om sirkulær økonomi. På møtet kan du lære mer om sirkulær økonomi, om mulighetene som byr seg og hvordan konseptet kan innføres i egen virksomhet.

Bruke avfall som ressurs

Til å gi en innføring i sirkulær økonomi er blant andre Reyn O'Born fra Universitetet i Agder som er leder av Enabling New Technologies for Regenerative Systems (ENTERS). Han skal presentere hva sirkulær økonomi er, og hvordan det kan skape nye næringsmuligheter, arbeidsplasser og økonomisk vekst. Han skal i tillegg fortelle om universitetets prosjekt på området, og hvordan man kan bli en del av dette.

På frokostmøtet vil det også bli presentert to spennende caser. Første case presenteres av Hans Georg Høgevoll-Garstad som er administrerende direktør for Avfall Sør. Han vil fortelle hvordan Avfall Sør implementerer sirkulær økonomi internt. Han skal også fortelle om hva slags næringsmuligheter de ser i avfallet og hvordan dette i kan utnyttes som nye ressurser.

Andre case presenteres av Raymond Bærø som er leder av Mulighetenes hus. Han skal dele hvordan de utnytter ressursene for og blant annet drive en kafé på matsvinn. Caset er et godt eksempel på sirkulær økonomi i praksis.

Her kan du se en video som kort forklarer hva sirkulær økonomi er. Videoen er hentet fra www.ks.no og er laget av BLY.

Påmelding

Frokostmøtet arrangeres på Grønt senter på Odderøya i Kristiansand. Møtet er gratis og åpent for alle. Påmeldingsfristen for frokost og kaffe har nå gått ut, men du kan fremdeles bli med på møtet uten å være påmeldt. 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.01.2019 15:00
Sist endret: 21.01.2019 15:17

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?